Administracions

La directora de Lledoners deixarà el càrrec a partir de l’1 de juliol

Paula Montero s’incorporarà als serveis centrals de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima per impulsar el Pla Estratègic de l’Execució Penal d’Adults

L’actual subdirectora de tractament del centre, Susana Gracia, assumirà el relleu

La directora del centre penitenciari de Lledoners, Paula Montero, deixarà el seu càrrec l’1 de juliol, i serà substituïda per Susana Gracia, segons ha informat el departament de Justícia. L’anunci del relleu a la direcció de Lledoners arriba el mateix dia que el Tribunal Suprem ha autoritzat el retorn dels presos polítics independentistes a centres penitenciaris catalans.

Montero ha dirigit la presó de Sant Joan de Vilatorrada durant tres anys malgrat que havia assumit un compromís inicial de dos anys. Ara s’incorporarà als serveis centrals de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima per impulsar el Pla Estratègic de l’Execució Penal d’Adults.

La fins ara directora de Lledoners va assumir el càrrec amb l’objectiu de “consolidar un model de participació i de resolució alternativa de conflictes”, segons Justícia. Amb aquest objectiu complert, el departament explica que Montero s’incorpora als serveis centrals de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima per impulsar el Pla Estratègic de l’Execució Penal d’Adults i consolidar la recent reestructuració de la Direcció General dels Serveis Penitenciaris.

Psicòloga de formació i en contacte amb l’àmbit penitenciari des del 1987, abans d’estar al capdavant del centre penitenciari del Bages, Montero havia ocupat altres càrrecs de responsabilitat. Destaquen la Subdirecció de Programes de Rehabilitació i Sanitat, la coordinació de les oficines d’atenció a les víctimes del delicte o els Serveis Socials Penitenciaris de Barcelona, entre d’altres.

El seu relleu, Susana Gracia, va iniciar la seva trajectòria en centres penitenciaris l’any 1989 i ara és subdirectora de tractament de Lledoners.

Llicenciada en Geografia i Història i diplomada en Educació Social, Gracia ha estat Cap de programes d’Educació social al Centre Penitenciari Quatre Camins entre el 2015 i el 2017, abans d’encapçalar la coordinació de tots els programes de rehabilitació de Lledoners, com a subdirectora de tractament, que és el càrrec que ocupava actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona