Administracions

Berga ja té el cartipàs amb què vol transformar Olot

Liderat per l’alcalde i amb Estanis Vayreda i Montserrat Torras a les tinències d’alcaldia, s’organitza en quatre grans àrees i inclou cinc noves regidories

Hi ha quatre dedicacions exclusives i tres de parcials

El nou alcalde d’Olot, Pep Berga (Junts per Catalunya), ha delegat competències d’acord amb l’objectiu que té de liderar, segons ha afirmat ell mateix, la segona gran transformació de l’etapa democràtica actual de la ciutat. Ho fa amb un cartipàs on repeteixen només tres persones: ell, juntament amb els dos tinents d’alcalde, Estanis Vayreda i Montserrat Torras, i que s’estructura a partir de quatre grans àrees liderades per ells dos (Prosperitat Econòmica i Serveis Interns, Economia i Govern Obert), respectivament, i per Imma Muñoz (Cohesió Social i Atenció a les Persones) i Jordi Güell (Territori, Espai Públic i Medi Ambient).

Berga ha creat noves regidories o noves competències d’acord amb aquells aspectes en què el seu equip vol posar l’accent. Es tracta de la regidoria de Drets Civils, la d’Igualtat de Gènere, la de Mobilitat, la de Transició Energètica i la d’Innovació i Tecnologia, a més de les noves àrees d’Ocupació i Formació Professionalitzadora. A part, ha adscrit la regidoria d’Habitatge a l’àrea de Cohesió Social i Atenció a les Persones. I, finalment, mantindrà una regidoria de barris, coordinada per Imma Muñoz, tot i que cada barri tindrà un regidor adscrit.

Quant a les retribucions, el nou equip de govern en tindrà quatre d’exclusives, la de l’alcalde, i les d’Imma Muñoz, Mariona Camps i Jordi Güell, i tres mitges dedicacions, la de Montserrat Torras, Gemma Canalias i Aniol Sellabona. Pep Berga cobrarà 58.000 euros bruts anuals d’acord amb els topalls fixats per la legislació vigent i només es dedicarà a l’Ajuntament. Per a la resta de regidors amb algun tipus de dedicació, s’ha aplicat el criteri que no guanyin més del seu sou com a particulars, però que tampoc no hi perdin. La resta de retribucions dels regidors seran per assistència, que s’han actualitzat d’acord amb la mitjana de l’IPC dels últims quatre anys, ja que estaven congelades des del 2015.

L’equip de Berga ha acordat també que les mocions arribin al ple amb el màxim de consens de la junta de portaveus. El ja portaveu de Junts per Catalunya, Estanis Vayreda, ha detallat amb aquesta mesura que volen buscar majories i, alhora, evitar que arribin al ple “temes de grups molt extrems”. “Volem evitar temes que incomodin el ple i evitar també espectacles”, ha indicat, tot recordant que hi ha altres canals per a la participació ciutadana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona