Administracions

El govern respon al CGPJ que els missatges als ordinadors judicials són per acceptar els termes d’ús de les TIC a l’administració

La Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública assegura que és una actualització d’una instrucció del 2012 i que ja ho va informar al TSJC

Aquesta actuació s’ha fet a tots els departament de la Generalitat i a Justícia es va desplegar la setmana passada

La Conselleria de Polítiques Digitals i Administració Pública ha respost aquest dijous a la tarda al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que el missatge de la Generalitat que ha aparegut a les pantalles d’alguns jutjats les últimes setmanes, i que investiga el Poder Judicial, només és l’acceptació de l’actualització dels termes d’ús de les tecnologies de la informació i comunicació (TIC) de l’administració de la Generalitat.

Fonts del departament han explicat a l’ACN que des de la transformació del lloc de treball dels jutjats del 2014, quan un usuari s’incorpora al Departament, en la seva primera connexió a l’ordinador, ha de confirmar la lectura de la instrucció 1/2012 sobre l’ús de les TIC. A nivell corporatiu de la Generalitat s’han fet accions d’actualització per que es confirmi la lectura de la nova instrucció 3/2018, de la Secretaria d’Administració i Funció Pública.

Des del 7 de juny aquest missatge s’aplicava a les noves incorporacions de personal en la seva primera connexió a l’ordinador. El 8 de juliol es va fer l’activació de forma general a tots els usuaris del departament de Justícia, que ja havien confirmat en el seu dia la lectura de la instrucció anterior 1/2012. Es va informar a través de les Intranets del departament, a les àrees funcionals de la Direcció de Serveis, de la Direcció de Modernització de l’Administració de Justícia i de la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima.

Aquesta actuació s’ha fet per a tots els departament de la Generalitat i usuaris en diferents fases, i a Justícia es va desplegar la setmana passada.

A la Subcomissió d’Informàtica de la Comissió Mixta TSJC-Generalitat del desembre del 2014 es va presentar la Transformació de Lloc de Treball, i allà s’indicava que s’havien d’acceptar les polítiques d’ús amb una confirmació de lectura, i que si no s’acceptaven no es podia continuar treballant. Per tant, el departament assegura que és un procediment ja implantat i que s’ha utilitzat per actualitzar la instrucció.

Arran d’aquest missatge a les pantalles dels ordinadors, la Comissió Permanent del CGPJ ha acordat aquest dijous incoar diligències informatives per investigar si en els jutjats i tribunals de Catalunya s’han produït accessos indeguts a tractaments jurisdiccionals per a activitats d’inspecció, control o seguiment no previstes en la Llei orgànica del poder judicial.

Segons la informació facilitada al Consell per diferents jutges i magistrats, posteriorment confirmada per la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el missatge incloïa una menció final que indicava que l’ús de l’ordinador implica una “manifestació expressa” del coneixement dels termes i condicions de la instrucció i una pestanya de “confirmació de lectura” que forçosament havia de ser clicada per seguir utilitzant el dispositiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona