Administracions

L’Ajuntament de Palamós descarta canviar de lloc el mercat dels dimarts

Fa una crida a evitar anar al centre amb vehicle els dimarts al matí perquè no hi hagi col·lapses de trànsit

Aquest és un problema endèmic que s’aguditza a l’estiu

L’equip de govern de Palamós, d’ERC, no té la vareta màgica per evitar els col·lapses de trànsit a l’estiu provocats pel mercat setmanal dels dimarts. A més, i segons l’alcalde, Lluís Puig, no es preveu traslladar aquest mercat, un dels més importants de la demarcació, a una altra zona. Ara mateix, però, s’aposta per la informació i conscienciació per evitar aquests col·lapses, especialment intensos els mesos de la temporada turística en quedar tallada l’avinguda de Catalunya, la principal artèria viària de Palamós.

El regidor de Mobilitat, Alfons Bartolomé, en declaracions a Ràdio Palamós, demana que es tinguin en compte els aparcaments perifèrics i que s’eviti intentar buscar aparcament al centre. “Hi ha aparcaments en zones perifèriques, com el del vial del port o a la zona del camp de futbol; del que es tracta és d’anar al mercat a peu, especialment perquè les distàncies són molt curtes; estem parlant d’un o dos carrers”, destaca Bartolomé.

Un trasllat no necessari

El trasllat del mercat dels dimarts ha estat sobre la taula de diversos equips de govern, però fins ara no s’ha abordat. Ara, però, tot ha canviat gràcies al desplegament urbanístic motivat per la prolongació del carrer Vincke, que creua l’avinguda Catalunya. L’alcalde explica que amb la urbanització d’aquest sector s’obriran noves vies d’accés a la població que faran que no sigui necessari plantejar el trasllat.

Amb tot, ara per ara, aquest gran pla urbanístic de creixement, que es vertebra arran de la prolongació del carrer Enric Vincke, necessita que es faci efectiu el pagament d’unes quotes d’urbanització. Aquests mesos les obres estan totalment aturades, coincidint amb el pic de la temporada turística i en compliment de la normativa municipal.

La iniciativa d’urbanitzar la prolongació del carrer Enric Vincke és de privats, que la desenvolupen a través d’una junta de compensació, després de presentar un projecte a l’Ajuntament. Ara, segons l’alcalde, alguns –no va determinar quants– s’han endarrerit en el pagament de les quotes d’urbanització. “Estan en el procés de fer els cobraments i poder continuar les obres”, va explicar Lluís Puig. L’alcalde sí que va voler puntualitzar en el ple que en el supòsit que les obres s’aturessin “en cap cas l’Ajuntament hauria d’intervenir-hi de manera subsidiària”. El sector que s’urbanitza és la prolongació del carrer Enric Vincke des del punt on acaba ara, al carrer Santiago Bañeras, fins a arribar a l’altura dels semàfors de Sant Joan. Aquesta és l’operació de desenvolupament urbanístic més important de Palamós des de l’obertura de l’avinguda de Catalunya, ara fa 30 anys. Les obres van començar el març del 2018.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona