Administracions

La policia local de Sant Feliu vol potenciar la proximitat

El govern local aspira a passar dels 26 agents que tenen en l’actualitat a una cinquantena d’aquí a vuit anys

Aposten per l’especialització, en cinc àrees independents i interrelacionades

El govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF i el PSC) aposta per l’especialització de la plantilla de la policia local en diferents àmbits de treball i gestió, concretament cinc, que es prefiguraran al llarg dels pròxims mesos amb la creació d’una nova àrea de Proximitat, Medi Ambient i Control, des del carrer del compliment administratiu de les diferents ordenances municipals, entre les quals les de civisme i recollida de residus. També volen incrementar el patrullatge a peu en zones de vianants, amb el plus de confiança entre veïns i agents fixos per a cada sector, o el control de la neteja al mercat.

L’alcalde, Carles Motas, i el regidor de Seguretat, Ernest Asurmendi, van coincidir que per desplegar la policia als barris i en tasques de carrer calen més efectius. La plantilla actual, amb 35 places, ha quedat delmada arran de l’onada de prejubilacions. Disposen de només 26 efectius, una xifra que volen elevar fins a la cinquantena progressivament d’aquí a 8 anys. Després del mig milió d’euros invertit en l’anterior mandat en la renovació d’equipament, com ara càmeres o armilles reglamentàries, ara hauran d’anar encabint-hi la dotació salarial de més agents, progressivament, tot i que compten acabar aquest mandat al voltant dels 40 efectius.

Amb les àrees específiques, Asurmendi creu que es podria agilitar el funcionament de cada àmbit, a més de la proximitat, territori i control de trànsit –molt vinculades–, la tècnica –d’atestats i policia judicial– i la d’administració, més centrada en la paperassa i tràmits com ara retirar vehicles abandonats en vies públiques.

LA XIFRA

50
agents
és l’objectiu de plantilla a vuit anys vista. Volen acabar el mandat amb 40, sense incloure els interins de reforç a l’estiu.

Una nova seu en l’horitzó

Motas també va avançar que la prefectura local del carrer Enamorats, tot i la bona ubicació, justeja d’espai i que caldrà una nova seu per al cos policial amb capacitat per a l’increment de plantilla. La volen vincular a altres serveis, ara dispersos, com ara Protecció Civil, els agents cívics o serveis viaris, i cercaran un altre emplaçament cèntric. Entre les opcions, el municipi ja disposa del terreny i les naus a l’antiga Agglotap.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona