Administracions

El govern de Castell-Platja d’Aro porta a ple la puja del 35,5% de la taxa de residus

L’increment, per a les llars, és del 21% per als comerços i industrials

L’alcalde defensa que es recupera el nivell impositiu del 2013

L’IBI creixerà un 1,9%

El govern de Castell-Platja d’Aro (PSC, ERC i En Comú) durà al ple, aquest vespre, l’aprovació inicial de les ordenances fiscals per al 2020, en què destaca el gran increment de la taxa de recollida de residus, d’un 35,5% per a les llars i un 21,25% afegit sobre la quota que paguen els comerços i industrials. L’alcalde, Maurici Jiménez, admetia ahir que el percentatge és important, però argumentava que compensa les rebaixes del 12 i el 18% que s’havien aplicat al tribut en els anys 2014 –quan van descomptar un gravamen de la Generalitat no aplicat– i 2017 –quan es va deixar de pagar l’amortització de la maquinària del present contracte de servei.

El termini del contracte ha arribat al seu final i l’executiu prepara un concurs per adjudicar-lo l’any vinent. Jiménez avança que s’ha mirat d’ajustar l’increment a la previsió de costos d’un estudi tècnic, però es preveuen millores com ara més contenidors de totes les fraccions, un servei de recollida de poda a domicili, més minideixalleries, vehicles més sostenibles i la incorporació de les urbanitzacions que van recepcionant –Mont d’Aro, Els Pins, Oest de Sant Pol i Can Manel en l’horitzó–. Entre els plans, a 10 anys vista, hi ha repartir l’amortització de costos de manera uniforme per evitar fluctuacions en la taxa, tot i que també hi influeix la previsió que el cànon de la Generalitat per tona de rebuig enviada a l’abocador pugi de 41 a 47 euros, i més en el futur.

L’IBI puja un 1,9%

Més continguda serà la puja del rebut de l’IBI per a les llars, un 1,9%, i menys per a les finques rústiques (un 12%), per bé que en aquest cas el seu import és inferior. Entre els motius, Jiménez destaca que pesa el fet que els costos de manteniment de franges perimetrals de seguretat contra incendis, uns 320.000 euros anuals, els assumirà el consistori. I així es compensarà.

LA DATA

2013
és l’any
que el govern agafa com a comparació per il·lustrar els imports de la taxa de residus l’any vinent. S’havia reduït un 12% al 2014 i un 18% al 2017.

Desapareix el doble preu de serveis a forans

Una altra novetat de les ordenances serà que el preu d’alguns serveis municipals, sobretot els educatius de l’escola d’adults, la llar d’infants o la Casa Lila –recursos extraescolars per als infants–, deixaran d’estar sotmesos a “la doble tarifació [més cara per als no empadronats] que, legalment, té llacunes”, justificava l’alcalde. a partir de 2020, les noves tarifes seran idèntiques per als residents i els forans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona