Administracions

El pressupost de Begur cau un 3,5% per la moratòria

Els comptes per al 2020, de contenció, es redueixen 1,36 milions respecte als vigents

Minoren ingressos i despeses

El nou govern municipal de Begur (Sempre-JxCat, Tots per Begur, i Més) va aprovar dimarts al ple el pressupost per al 2020, que es redueix un 11,6% respecte al de l’exercici actual. Hi pesa força la davallada en el capítol d’inversions, perquè ja no s’hi compten els 1,2 milions de la urbanització Catalònia, però en l’ajust també hi ha influït la previsió d’una caiguda d’ingressos com a conseqüència de la moratòria urbanística que ha aturat llicències al litoral.

El regidor d’Hisenda, Pere Feliu, va explicar que han rebaixat els números d’ingressos per l’impost de construccions i obres (ICIO) en un 33% –uns 250.000 euros menys– i també compten 160.000 euros menys en concepte d’alienacions –vendes– de sòl municipal. Percentualment, aquests conceptes pesen un 3,5%.

Contenció general

Els tres grups, que tenen majoria absoluta, van garantir l’aprovació dels comptes, però Feliu va demanar als dos grups de l’oposició –Junts-ERC i el PSC, que dimarts es van abstenir– que no torpedinin futures pujades de l’IBI per garantir els capítols d’inversió a partir del 2021. Per a l’any vinent, gairebé la meitat dels 630.000 euros reservats es destinaran al manteniment de les franges de protecció contra incendis en les nombroses urbanitzacions. I 90.000 més seran per millorar les oficines municipals. Com a novetats, destinaran partides a Vimar, per a la nova residència comarcal; a la nova regidoria de Dona, i 160.000 euros per a millora de l’enllumenat públic.

La recollida d’escombraries s’abaratirà un 10%, però s’intensificarà a l’estiu amb un reforç de les àrees d’aportació. El govern preveu disposar de 100.000 euros subvencionats pel PUOSC. Joan Loureiro (ERC) va qüestionar que, tot i el continuisme dels números, no destinin més recursos a polítiques socials davant l’escenari de retorn de la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona