Administracions

Comptes de 29,86 milions a Sant Feliu, pensant el futur

El pressupost, que avui passarà pel ple, creix un 5,91% respecte dels últims números aprovats per al 2018

La partida d’inversió es conté, d’entrada, i aposten per l’acció social, l’habitatge i la planificació obres

El govern de Sant Feliu de Guíxols (TSF i el PSC) durà avui al ple l’aprovació del pressupost per al 2020, de 29,86 milions d’euros. Els comptes creixen un 5,91% respecte de l’últim pressupost vigent, del 2018, ja que per al 2019 l’executiu també comandat per Carles Motas a l’alcaldia va optar per prorrogar els números de l’any anterior, en ser any electoral.

En l’increment d’ingressos hi influeixen les puges de l’IBI (3,9%) i de la taxa d’escombraries (12 euros a l’any) previstes en les noves ordenances, que defensen que queden per sota de l’evolució de l’IPC (un 4,70% des de l’octubre del 2015). Amb els recursos, el tinent d’alcalde d’Hisenda, Josep M. Muñoz, esmentava que podran afrontar les obligacions salarials de la plantilla (amb tres places noves per a la Policia Local) i la puja de sous prevista pel conveni estatal. Però també plantejar un reforç en matèria de neteja i garantir el capítol d’inversions, que amb 2,3 milions d’euros previstos és inferior a les plantejades al 2018 però preveuen incrementar incorporant-hi romanents a partir del març.

Menys obres i més plans

En clau d’inversió, les inversions més costoses seran la reurbanització del carrer Girona, a partir d’aquest mateix hivern, i la del carrer s’Adolitx –amb contribucions especials i cap a finals d’exercici–. Però Muñoz va destacar altres accions de caràcter social, com ara els 180.000 euros per a la nova seu del centre Tramuntana, 100.000 més per a millores als dos geriàtrics municipals, i una quantitat anàloga, però a terminis, per a la residència Estanys de Vimar –a Platja d’Aro però amb interns del municipi–. El tinent d’alcalde d’Obres, Josep Saballs, també va anunciar que faran un nou pla d’habitatge i estudiaran fórmules per gestionar sòl que permetin generar pisos socials. I l’alcalde, Carles Motas, va parlar dels recursos per a projectes, que a més del Thyssen inclouen la cobertura de rieres o el Palm Beach.Aquestes obres, sumades a l’aparcament o la millora de la façana marítima, de moment no tenen partides consignades. Però restaran en cartera amb vista a afrontar-les amb romanents sumats a subvencions, com és el cas de la reforma d’una ala de l’antic hospital per a oficines municipals, que està pendent de l’aprovació dins del futur pla d’obres de la Generalitat (Puosc). En aquest sentit, l’executiu també aposta per començar a adaptar edificis municipals perquè siguin més eficients, amb accions que permetin estalviar o generar energia.

LA XIFRA

2,3
milions
es preveu en la llista d’inversions, amb els carrers Girona i s’Adolitx com a obres més costoses i accions socials.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona