Administracions

Sant Gregori vol reformar la llera del Torrent Vidal

És un dels projectes que s’han presentat a la convocatòria del PUOSC

També es demana que s’instal·lin plaques solars en diversos equipaments municipals

La reforma d’una part del passeig i la llera del Torrent Vidal és un dels projectes que l’Ajuntament de Sant Gregori ha presentat a la convocatòria 2020-2024 del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC). Segons va explicar l’alcalde del municipi, Quim Roca, l’objectiu d’aquestes obres és falcar la llera en cas de pluges molt fortes. Roca va assenyalar també que la reforma de la llera puntua a l’hora d’obtenir la subvenció del PUOSC, ja que “no només s’arregla el passeig i la llera, sinó que també s’inclou com a promoció econòmica del municipi, ja que connecta dos carrers amb una zona de comerços”.

Eficiència energètica

El PUOSC també valora els projectes sobre eficiència energètica. En aquest sentit, des de l’Ajuntament de Sant Gregori s’ha presentat la instal·lació de plaques solars en diferents equipaments municipals. En concret, a l’edifici de la biblioteca municipal, l’escola, el pavelló i la llar. El projecte conjunt de diverses millores també inclou l’ampliació dels vestidors i el vestíbul del pavelló municipal d’esports. L’import d’aquest projecte conjunt ascendeix a un valor de 342.000 euros, per al qual s’opta a una ajuda màxima de 250.000 euros.

Millores als centres

El segon projecte que el consistori de Sant Gregori ha presentat al PUOSC fa referència a millores als centres educatius de l’escola Agustí Gifre i la llar d’Infants Els Escarlets per valor de 231.000 euros i per al qual s’opta a una ajuda màxima de 120.000 euros. Tots dos s’han previst executar al llarg de l’exercici del 2021.

L’alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, va destacar l’oportunitat que significa per als municipis petits poder aspirar a les subvencions de la Generalitat a través del pla d’ajuts.

LA FRASE

És una ajuda que altres anys no teníem. És una oportunitat per poder finançar projectes per al poble
Quim Roca
alcalde de sant gregori

Per a municipis petits

L’última vegada que la Generalitat va convocar el PUOSC va ser el 2012 per un import de 575 milions d’euros. La convocatòria del 2020-2024, que es resoldrà al maig amb un pressupost total de 250 milions d’euros, inclou per primera vegada una línia de subvencions per a poblacions de menys de 5.000 habitants, com és el cas de Sant Gregori. La partida que el PUOSC ha destinat als municipis petits és de 90 milions d’euros. El govern català la va posar en marxa per ajudar els municipis petits, tenint en compte que la seva capacitat inversora acostuma a ser menor i, d’aquesta manera, es pretén garantir l’equilibri territorial.

Entre altres municipis del Gironès de menys de 5.000 habitants que han presentat projectes al PUOSC hi ha el de Sant Julià de Ramis, que projecta reconvertir l’antiga carretera de Banyoles en una rambla a partir de la qual es pugui dinamitzar un dels punts vertebrals d’un municipi molt disgregat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona