Administracions

Begur posarà ordre en el mercat de pisos turístics

El municipi aprova per unanimitat una ordenança per tal de regular aquesta activitat

Sancionaran el propietari que no es doni d’alta o se salti normes

L’Ajuntament de Begur vol posar ordre en el mercat local d’habitatges d’ús turístic amb la nova normativa aprovada aquesta setmana, per unanimitat, en el ple. El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Eugeni Pibernat, diu que eren “l’únic municipi de la costa que no disposava d’una regulació d’aquest tipus”, amb què esperen fer aflorar habitatges no declarats a més dels 1.500 que consten al terme en el registre de la Generalitat.

L’ordenança estableix un règim amb sancions de fins a 3.000 euros, que, a més de perseguir els propietaris de pisos i cases que no estiguin donats d’alta, també castigarà altres males pràctiques. Malgrat tot, Pibernat creu que la xifra total de propietats registrades voltarà les xifres actuals, ja que, a banda de les que no estan donades d’alta, n’hi ha que sí que ho estan, però que ja no es destinen al lloguer.

Altes i plaques

Per donar d’alta nous habitatges, el consistori cobrarà 120 euros de taxa, però l’edil avança que també convocaran els 1.500 propietaris registrats per lliurar-los la normativa. De passada, hauran d’abonar 45 euros per obtenir la placa oficial que acreditarà l’ús turístic i que hauran d’exhibir a la porta del domicili. Pibernat defensa que la norma s’ha consensuat amb els professionals immobiliaris i vol “posar fi a l’intrusisme”, afavorir qui presta l’activitat correctament i millorar la imatge del poble.

Escombraries i seguretat

Amb el desplegament imminent de l’ordenança, que posa fi al període de moratòria decretat a la tardor per a noves altes, l’Ajuntament de Begur té prevista una onada d’inspeccions per detectar i eradicar mals usos, fins i tot en pisos i cases donats d’alta. El regidor de Promoció Econòmica posa com a exemples casos de sobreocupació d’habitatges on s’allotgen més hostes que els permesos per la cèdula d’habitabilitat, o les deficiències en la gestió d’escombraries. “Cal que la propietat informi els llogaters sobre el calendari del porta a porta, i que es compleixi”, perquè l’estiu passat es van trobar amb situacions caòtiques molts caps de setmana, quan es produeix el relleu entre estades. L’altre factor en què han detectat incompliments fa referència al registre d’identitats dels hostes davant dels Mossos d’Esquadra, obligatori per llei, per tenir un control de les persones que passen pel municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona