Administracions

El ple de Santa Cristina d’Aro aprova el projecte per a la futura biblioteca

El govern d’ERC i JxCat tira endavant el projecte plurianual amb el PSC i Guanyarem, que demana que comenci ràpid

Cs s’absté pel cost de 2 milions

El ple de Santa Cristina d’Aro va donar llum verd, ahir al vespre, al projecte executiu per a la nova biblioteca, que actualitza a l’alça fins als 2,03 milions la inversió prevista el 2017 –amb 120 m² més construïts i preus revisats per a l’obra i el mobiliari– i deixa l’inici d’obres només pendent de l’adjudicació i el vistiplau de l’ACA, en ser zona inundable.

Es tracta del projecte més ambiciós del consistori, engegat en el quadrienni anterior amb participació ciutadana i que l’alcaldessa, Lourdes Fuentes, aspira a completar aquest mandat amb subvencions de la Generalitat –tenen 400.000 euros concedits de manera provisional– i a la cua d’una altra línia d’ajuts de la Diputació.

Fuentes va avançar que també tenen prevista una partida entre les inversions municipals, però per la magnitud de l’obra va assumir que es plantejarà encavalcar-la entre exercicis. A més dels vots de l’executiu d’ERC i JxCat, la regidora del PSC, Marta Poyatos, també va desitjar que arribin els ajuts i la portaveu de Guanyarem, Sònia Pujol, no hi va negar el suport, però va demanar que es faci de pressa, en 18 mesos repartits entre el 2020 i el 2022, i amb els ajuts, els 4,4 milions de romanent i crèdit. L’alcaldessa, però, va recordar que les lleis d’equilibri pressupostari limiten una despesa que, pel regidor de Cs, Vito García, és una “aventura” i pot “hipotecar” altres obres. Per això es va abstenir.

LA XIFRA

2,03
milions
és el cost previst d’execució de la futura biblioteca de Santa Cristina, que es vol cobrir amb ajuts.

Espera per a l’escola i el porta a porta

La biblioteca cristinenca avançarà a foc lent, amb una recepta de paciència que també s’aplica a l’ampliació pendent de l’escola Pedralta i el canvi de model de la recollida d’escombraries, que es va prorrogar ahir fins a l’octubre del 2021 en espera d’un nou contracte que prevegi el porta a porta al nucli antic. Pel que fa a l’escola, Guanyarem va plantejar la moció per instar la Generalitat a activar el projecte del 2012 que permeti prescindir dels mòduls provisionals, i que Educació es plantegi un funcionament d’institut escola, sobretot per a la transició entre primària i primer cicle d’ESO. Es va aprovar només amb els vots del grup, del PSC –que comparteix la idea de l’institut escola– i de Cs, que vol “posar fi als barracons”. El govern, per la seva banda, es va abstenir, perquè l’alcaldessa diu que estan en converses amb el departament i esperant el nou pressupost. El regidor d’Ensenyament, David Segarra, va trobar a faltar contactes amb la comunitat educativa i l’AMPA previs al debat del text. En la pròrroga del contracte d’escombraries hi va haver unanimitat per adaptar el servei i fomentar el reciclatge, tot i el canvi que implicarà. Poyatos va prescriure un programa específic de formació i conscienciació per als veïns afectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona