Administracions

Parlavà avança en la reforma del nucli antic

Aquesta setmana completen la reurbanització de la plaça Constitució, que canviarà de nom aviat,i dos carrers que en surten

Hi han destinat 125.126 euros i prosseguiran amb el nou pla d’obres (Puosc)

Les obres de reurbanització de la plaça Constitució –que aviat canviaran de nom, per la inauguració–, el carrer de la Plaça i el primer tram del carrer de la Bassa, a Parlavà, es completaran aquesta setmana després de més de tres mesos de treballs. L’alcalde, Quim Sabrià, explica que s’han alentit per l’encaix dels serveis i les pluges del temporal Glòria, però ahir l’empresa Germans Cruz ja va acabar d’estendre el formigó i només falta acabar de retirar pals de llum i telèfon i enllestir els darrers acabats.

Els treballs han costat 125.126 euros, amb IVA, i s’han completat majoritàriament amb una subvenció de la Diputació de 85.000 euros i 39.700 més d’un ajut de dinamització territorial de la Generalitat. Sabrià explica que l’obra estava pendent des de feia temps: “Però no teníem Puosc [pla d’obres] i han estat anys complicats per als municipis petits, amb pròrrogues per acabar obres del pla anterior i pagaments ajornats fins a dos anys.”

Finalment, però, el consistori va aconseguir quadrar el finançament necessari i, a banda de la millora d’aspecte, han renovat la xarxa d’abastament d’aigua –amb canonades velles de fibrociment i problemes de pressió–, han soterrat línies elèctriques i telefòniques –preparades per a l’estesa de fibra–, i han desplegat la nova xarxa de gas perquè els veïns que ho vulguin rebin el servei.

Pendents del nou Puosc

El disseny dels carrers s’ha fet amb formigó tintat ocre, com en les reformes de la plaça de Fonolleres o l’entorn de l’església, i llambordins sobre el pas de les xarxes de serveis –per facilitar noves escomeses o reparacions sense fer malbé els carrers–. És el patró que volen seguir amb el nou Puosc, al qual demanen 300.000 euros més per refer el carrer Ample i un tram més del carrer de la Bassa.

LA XIFRA

125.126
euros
ha costat la reforma de la plaça central de Parlavà i dos carrers que en surten, amb ajuts de la Diputació i la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona