Administracions

Terrenys

del parc agrari al Prat de Llobregat
Administracions

Reclamen ajuts urgents per al parc agrari del Baix Llobregat

Redacció

Representants municipals de Gavà, Sant Boi, Viladecans, el Prat i Castelldefels, a més de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i del Consorci del Parc Agrari, Eva Martínez, van alertar ahir del perill en què es troba el parc agrari del Baix Llobregat pels reiterats episodis de tempestes i demanen ajut urgent a la Generalitat. Alcaldes i edils de Medi Ambient dels cinc municipis recorden que, amb quasi 3.500 hectàrees, és una àrea econòmica especialitzada en la producció d’aliments “que potencia els productes de quilòmetre zero i de proximitat per a tota l’àrea metropolitana de Barcelona”. Aquesta zona a tocar dels espais protegits del delta del Llobregat ha patit amb el temporal Glòria uns danys valorats en un milió i mig d’euros als terrenys situats a Gavà i en 700.000 euros a Viladecans. Les tempestes han posat de manifest, segons els representants municipals, “la necessitat d’una inversió decidida en la modernització i millora de les infraestructures hídriques per part del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i de l’Agència Catalana de l’Aigua”. Una demanda que, recorden, és històrica i “cada cop és més cabdal i urgent per mantenir el parc agrari”.

En una reunió mantinguda ahir els representants municipals i la presidenta del consell comarcal van posar de manifest “la necessitat d’elaborar un pla estratègic de desenvolupament agroindustrial del parc agrari”. Aquest pla estratègic hauria de recollir “aspectes que en el territori han reclamat en reiteradíssimes ocasions, entre els quals la modernització de les infraestructures agràries com la xarxa hídrica, la dotació tecnològica al sector hortofructícola del Baix Llobregat i l’ordenació de la mobilitat”. La implicació de la Generalitat és necessària, segons van insistir, perquè es facin unes necessàries inversions per a la supervivència de la zona, “que en cas contrari estaria en perill de desaparició”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona