Administracions

La llar d’infants de Santa Cristina d’Aro estalviarà llum

Té noves plaques fotovoltaiques per generar el 33% del consum mitjà anual

L’escola bressol municipal Guirigall de Santa Cristina d’Aro podrà fer servir, quan es reprenguin les classes, una instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum instantani de 5,04 kW. La instal·lació, executada recentment, es va acordar en el mandat anterior i el nou govern (ERC i JxCat) vol estendre-la a altres equipaments municipals, en una clara aposta per l’ús de les energies renovables i afavorir l’estalvi energètic i econòmic. A més, preveu, d’acord amb una auditoria energètica que va encarregar, complementar-ho amb altres accions, com poden ser el canvi de l’enllumenat a tecnologia LED, la realització d’un punt de recàrrega elèctrica per a vehicles i l’aprovació d’ordenances que bonifiquin l’IBI a aquells ciutadans que instal·lin energies renovables als seus domicilis. “Tot s’emmarca dins l’estratègia del govern per respondre a l’emergència climàtica”, ha recordat el regidor de l’àrea de Medi Ambient, David Segarra.

La instal·lació solar està formada per un camp generador integrat per 16 mòduls fotovoltaics col·locats en tres fileres dalt de la coberta de l’equipament educatiu. Els mòduls estan connectats a un aparell anomenat inversor per aprofitar l’energia i un controlador situat al quadre elèctric per mesurar el flux d’energies i permetre motoritzar la potència generada per la instal·lació, així com els consums. El sistema fotovoltaic permetrà estalviar el 33% del consum actual de l’equipament, de 23.309 kWh anuals. Es preveu que la instal·lació produeixi, en 25 anys, 146.488 kWh. Això representarà un estalvi en emissions de CO2 de 109,94 tones.

L’estalvi total obtingut al cap de 25 anys serà de 57.330 euros, tenint en compte que els primers set anys serviran per amortitzar el cost de la instal·lació, de 9.565,22 euros. Les plaques a l’escola bressol han estat instal·lades per l’empresa Green Elèctric de la Bisbal d’Empordà.Les futures pròximes noves inversions en energies renovables seran el primer pas de l’aplicació dels resultats sorgits de l’auditoria energètica encarregada pel govern dels principals edificis i equipaments municipals, com també de l’enllumenat públic. Però l’auditoria, a més, planteja, dins la mobilitat, promoure punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, facilitats per al transport en bicicleta i dotar de vehicles elèctrics per a les necessitats de l’Ajuntament. Sense oblidar campanyes de sensibilització entre la ciutadania. L’auditoria es va encarregar a l’empresa Proisotec Energia SL per 7.132,95 euros.Els edificis analitzats per l’auditoria energètica van ser l’escola bressol Guirigall, els dos blocs que integren l’ajuntament, el camp de futbol, el pavelló municipal d’esports, l’Espai Ridaura i l’escola Pedralta. En cada cas es va fer un estudi de la facturació i consum energètic actual i es proposaven les millores energètiques que es podien dur a terme, detallant la inversió necessària per efectuar-ne les millores així com l’estalvi energètic i econòmic que es podia assolir. També es va fer un estudi del sistema d’enllumenat públic del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona