Administracions

QUIM ROCA

ALCALDE DE SANT GREGORI

“Caldrà gestionar el retorn”

Com en altres emergències, és clau anar a l’una amb totes les administracions

Caldrà potenciar el comerç local

Canals municipals
L’Ajuntament informa a través dels diversos canals municipals de les xarxes socials com ara Facebook. L’alcalde, Quim Roca, és molt actiu a Twitter. Considera la informació una prioritat i la tecnologia hi ajuda. “També ens hem centrat a donar notícies i a fer accions positives a través d’Instagram”, assenyala recordant el perfil diferent de cada xarxa.

El confinament per la crisi de la Covid ha canviat les rutines dels alcaldes.

Com ho viu com a alcalde?
És la primera vegada que vivim una pandèmia com aquesta. Des del primer moment teníem molt clar que, com ha passat amb altres emergències d’altres tipus, ens havíem de coordinar molt bé les diferents administracions per poder-ho gestionar. És el que estem fent a través del Consell Comarcal del Gironès, amb un canal directe de contacte amb la Generalitat, que traspassa totes les informacions als diferents municipis del Gironès.
A banda del nucli urbà, Sant Gregori també té veïnats disseminats. Com ho gestioneu?
Ho estem gestionant a través del Consorci de Benestar Social del Gironès. Hi ha persones que viuen soles i que no tenen cap xarxa familiar ni veïns prou a prop que sàpiguen si estan bé o no; n’estem pendents. I també truquem als veïns del municipi majors de 70 anys que viuen sols per saber com estan o els anem a veure ja sigui des de l’Ajuntament o de Protecció Civil.
Com en altres poblacions, també aquí els veïns s’han abocat a emprendre diferents iniciatives
Sí, la segona setmana ens vam centrar en el dèficit de material sanitari que hi havia posant en marxa una sèrie d’iniciatives solidàries, com ara la confecció de mascaretes que des de l’Ajuntament vam comprar un tipus de teixit especial, d’una empresa especialitzada en material sanitari. I veïns de Sant Gregori, voluntaris, es van oferir per confeccionar-les. Estem parlant d’unes 1.600 mascaretes que hem repartit en diferents centres assistencials del municipi. I la resta, a disposició de la població. Hem centralitzat també la recollida de material; des de guants, mascaretes i ulleres de protecció... també vam contactar amb una xarxa de voluntaris que feien impressions 3D per fer pantalles protectores que van poder fer des de la impressora que hi ha a l’INS Vall del Llémena i les vam distribuir. També s’ha creat un grup de voluntaris per ajudar a fer la compra. La primera setmana va ser de contenció, d’instar la població a quedar-se a casa.
És important fer front a l’alarma.
A través de la web l’ajuntament hem anat informant de tot el que ens arriba. Des de contactes de Salut, ajudes econòmiques...i a través de les xarxes socials hem anat difonent diferent missatges.
El confinament ha canviat dinàmiques de treball. Teniu previst un ple telemàtic?
És al maig, però ja veurem com estem. Vam anul·lar una junta de govern però ara per ara tampoc ens ho plantegem perquè el que acabaríem aprovant està tot parat: llicències d’obres tampoc se’n podien donar. Sí que ens anem reunint amb els regidors de l’equip de govern per videoconferència. En un àmbit local és una eina que teníem i que no utilitzàvem, perquè la proximitat hi és però en determinades ocasions, com ara les reunions del comitè territorial d’emergències, són persones de diferents llocs, i es pot tornar a aplicar.
I des del punt de vista personal, com és la vida de confinament?
La passem tan bé com es pot, com totes les famílies, i esperant tornar a la normalitat. Serà molt important aquest retorn, i la gestió d’aquest després, de recursos, d’ajudes per tornar a impulsar tot el que ara està tancat i que haurà de tornar a l’activitat després d’aquesta parada de conseqüències econòmiques dures.
El petit comerç, per exemple.
Quan hagi passat tot caldrà dur a terme mesures en aquest sentit. Haurem de potenciar-lo i fer campanyes de comerç de proximitat perquè pugui remuntar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona