Administracions

AGUSTÍ BADOSA

ALCALDE DE SANT PERE PESCADOR

“No farem torns per anar a les nostres platges”

L’alcalde de Sant Pere Pescador creu que els 8 km de sorra del municipi evitaran aglomeracions

El municipi té més necessitats socials

Pendents de la frontera
A Sant Pere Pescador l’activitat turística es concentra sobretot als càmpings i en aquest sector prop d’un 80% de la clientela és d’origen estranger. Per això Badosa subratlla que la data d’obertura de la frontera és molt important per al sector turístic del municipi.
Hi ha expectació per l’entrada en fase 2 del desconfinament al municipi?
Sí que ho esperem; som un municipi turístic, estem pendents de la reactivació de les platges, i en concret esperem a veure si a partir de la setmana que ve els que treballen a les guinguetes podran començar a muntar les seves instal·lacions i anar-se preparant.
Com han anat els primers dies d’obertura de terrasses?
Han pogut començar, que és el que volíem tots. Hem pogut facilitar més ocupació d’espai per compensar les limitacions d’aforament de clients; l’Ajuntament ha pres mesures econòmiques com ara bonificacions de taxes, que en molts casos podran ser de fins a un 75%. Hem vist que hi havia ganes, tant per part dels professionals com per part dels veïns, d’anar a seure a una terrassa de bar.
Com preveu aquesta temporada turística?
Al nostre municipi tenim una mica de residència secundària, però sobretot molts de càmpings. La característica de la clientela d’aquests càmpings és que en un 70 o 80% es tracta d’una clientela estrangera –francesa, holandesa, entre altres–. Per tant, hi ha tot un sector de l’activitat pendent de l’obertura de les fronteres, l’1 de juliol ens diuen. És important, hi ha una part d’aquest sector que està fent números per decidir si val la pena obrir o no; obrir significa per a ells posar en funcionament tota una estructura i han de valorar si surt a compte.
Serà complicat controlar l’aforament a les platges aquest estiu?
No ens plantegem ni sectoritzar ni instaurar torns per anar a les nostres platges. Amb 8 km de sorra i els suficients accessos que tenim per anar-hi, creiem que no hi haurà problema per mantenir les distàncies de 4 m entre els usuaris. Es controlarà, amb els monitors i el personal de socorrisme, i també ens plantegem contractar algun agent cívic suplementari si cal, de manera excepcional, a més dels sis o set vigilants municipals previstos.
Els vigilants ja treballen?
Sí, el servei està activat des del dia 15 de maig, i aquests dies precisament tenen feina a explicar als establiments i als veïns què es pot fer i què no es pot fer en aquestes condicions.
Els comptes de l’Ajuntament es compliquen amb aquesta crisi?
En el nostre cas tenim uns comptes sanejats, no tenim cap deute, i un romanent de gairebé el 50% dels nostres ingressos; per tant, estem pendents de les preguntes que hem fet, com altres ajuntaments, en el sentit de saber si podem utilitzar aquest romanent. Però és evident que necessitarem més recursos; aquesta crisi obliga l’Ajuntament a dedicar més esforços als serveis socials; hi ha més gent amb necessitats. Ho anem fent amb els serveis socials del Consell Comarcal, Creu Roja; necessitem donar més ajudes. Som un municipi amb força població d’origen immigrant, un 36%, aproximadament.
Tenen obres o projectes que han quedat paralitzats?
No. L’única obra important que va quedar aturada uns quinze dies és un projecte Feder, de regeneració urbana de l’artèria principal del poble entrant per la banda de Castelló d’Empúries, però finalment els treballs s’han pogut acabar com estava previst.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona