Administracions

LLUÍS BOSCH

ALCALDE DE COLERA

“Aquí no tenim mai massificació”

L’Ajuntament instal·larà panells a les platges de Colera per informar de la normativa, però creu que no caldran més mesures

Les platges petites i cales no es presten a la massificació, segons l’alcalde

Turisme familiar
Al nord de la Costa Brava Colera és el penúltim municipi del litoral alt-empordanès abans de la línia fronterera. Amb una població de poc més de 500 habitants, Lluís Bosch defineix el turisme d’aquest municipi com un turisme “familiar, majoritàriament català, que busca tranquil·litat i ja és coneixedor del que trobarà en aquesta zona”. Malgrat tot, creu que l’impacte d’aquesta crisi també afectarà, aquí com a pertot, els professionals del sector.

La configuració de les platges de Colera i les seves cales no genera problemàtiques d’excessiva concentració en aquest municipi, diu l’alcalde de Colera, Lluís Bosch. L’Ajuntament està ultimant la preparació d’aquests espais i l’alcalde considera que la informació que es posarà a disposició dels visitants i la responsabilitat d’un turisme habitual al poble faran que no hi hagi problemes.

Com s’està afrontant la preparació de les platges del municipi?
Estem adequant les platges perquè quedin com sempre, i que la gent en pugui gaudir amb normalitat.
El dragatge del port i l’estesa de grava a la platja han generat preocupació entre alguns veïns.
S’està regenerant la platja amb grava, és el procés habitual, uns treballs que tenen totes les autoritzacions corresponents per part de les administracions i quedarà molt bé.
No preveuen que s’hagin d’instaurar torns ni definir zones a les platges del municipi?
No, perquè tenim una sèrie de platges petites, cales, i tenim la sort de no tenir massificació en aquests espais. Per tant, creiem que no tindrem cap problema en aquest sentit. La novetat serà que es col·locaran panells que informaran el públic de les regles que s’han de respectar pel que fa a distàncies i comportaments.
Han pogut gestionar les concessions i serveis de platja?
S’estan tramitant, i tindrem totes les autoritzacions pertinents de l’administració. No preveiem dificultats perquè com a regla general els professionals que treballen en aquests serveis de platja coneixen perfectament els protocols i les normatives del municipi. Des de l’Ajuntament també hem impulsat un curs de formació per assessorar els professionals sobre les normatives que s’hauran d’aplicar.
Hi haurà reforç de personal o agents cívics com en altres municipis costaners?
Ja ens hauria agradat, però Colera és un municipi petit, tenim el pressupost que tenim, i no tenim capacitat econòmica per fer-ho. De totes maneres, també estem convençuts, pels mateixos motius de configuració de les nostres platges i les característiques del nostre turisme, que no serà necessari.
Com definiria el perfil del turisme que els visita?
És un turisme molt familiar, respectuós amb el que troba perquè és un turisme que ve a buscar tranquil·litat i coneix aquesta zona. És un turisme sobretot de segona residència, però també amb tres hotels i un càmping. És també un turisme majoritàriament català, tot i la presència de visitants francesos i estrangers, però coneixedor del que hi ha aquí.
Amb aquestes característiques creu que aquesta crisi afectarà menys aquí?
Afectarà, i molt, tot el sector turístic, aquí com a pertot.
Com s’ha gestionat el confinament des de l’Ajuntament?
L’Ajuntament ha estat sempre operatiu, encara que estigués tancat al públic. Tenim una part important de gent gran entre la població a la qual s’ha prestat especialment atenció, amb una persona 24 hores al dia que era a disposició per contactar amb ells i les seves famílies. S’ha gestionat aquesta crisi amb responsabilitat i de la millor manera possible, tant per part de l’Ajuntament com dels veïns.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona