Administracions

El govern multiplicarà per quatre les beques dels casals

El vicepresident, Pere Aragonès, assisteix a la primera setmana d’activitats i preparatius al convent dels Agustins de Torroella

El pla, dotat amb 11 milions, ha de cobrir el reforç de plantilles

Els primers casals d’estiu han arrencat aquesta setmana en diverses poblacions gironines, com ara al convent dels Agustins de Torroella de Montgrí. I el govern de la Generalitat va anunciar ahir que quadruplicarà l’assignació reservada a beques per a les famílies en els últims anys. El vicepresident, Pere Aragonès, també conseller d’Economia i Hisenda, va destacar que hi destinaran, aproximadament, la meitat dels 11 milions d’un pla específic al qual també es podran acollir els municipis i les empreses del sector per compensar l’increment de personal per tenir cura de subgrups més reduïts d’infants i adolescents, o l’adquisició necessària de material d’higiene i protecció individual dels participants, com ara gels desinfectants i mascaretes.

Aragonès va defensar que l’aposta pels casals, colònies o camps de treball “aquest estiu és encara més important, després de tres mesos de pandèmia, confinament i finalització prematura del curs escolar”, durant els quals infants i joves han hagut de romandre tancats als domicilis.

En el cas de Torroella, els responsables del casal explicaven que ja s’hi han incorporat els primers inscrits, amb distàncies de seguretat als accessos, passadissos i aules. I ahir formaven els monitors que s’hi incorporaran per cobrir l’increment de demanda al juliol i l’agost. Després de mesos sense escola, i d’haver viscut la crisi del confinament tancats a casa, des del servei destaquen que servirà com a “aprenentatge pendent dels nous protocols d’higiene, distàncies i ús de la mascareta”, a banda de recuperar el contacte amb amics i companys.

LA XIFRA

11
milions
inclou el pla d’ajuts a activitats de lleure infantil i juvenil de la Generalitat, la meitat dels quals, a beques.

Programa juvenil conjunt amb l’Estartit

Coordinats, el consistori torroellenc i l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) del nucli de l’Estartit han prescindit aquest any d’activitats unilaterals i han promogut una guia conjunta d’activitats amb centres públics i privats, distribuïts en diferents equipaments i des d’aquest juny fins a principis de setembre. Només preveuen transport col·lectiu per al campus jove, i també subvencions del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona