Administracions

AMADEU ROSELL

ALCALDE DE LLANARS

“Encara no tenim visites mèdiques”

L’alcalde afirma que els cal recuperar tan aviat com sigui possible aquest servei al poble per evitar que la gent gran s’hagi de desplaçar al CAP de Camprodon

Agraeix el bon comportament dels segons residents

Obert dels del minut u.
L’alcalde destaca la implicació que hi ha hagut dels responsables de tots els serveis. Rosell explica que els establiments del poble (la farmàcia, la fleca, la botiga de queviures, i la carnisseria) es van adaptar molt ràpidament a la nova situació, prenent mesures de protecció del propi servei i de la qualitat dels productes d’acord amb les directrius de les autoritats sanitàries. A part, recorda que són un poble amb pocs habitants i els serveis no han patit cap mena de tensió. A més, quan ha calgut, la gent s’ha ajudat l’una a l’altra. “Ho hem fet sempre que ha convingut!”, conclou.

Amadeu Rosell afirma que els primers dies de la pandèmia van ser durs, perquè tenen una població envellida i calia mirar si tenien necessitats. Després, però, l’Ajuntament ha anat liderant la situació d’acord amb les indicacions i, ara, els cal restablir la visita mèdica setmanal, diu.

Com han viscut la pandèmia i el desconfinament?
Al principi, crec que com la majoria, amb la sensació de viure una cosa desconeguda; de la precipitació a tancar-ho tot i a tothom, a la incertesa de trobar-nos en una situació desconeguda. Pel que fa a l’Ajuntament i atès que tenim molta segona residència, en el primer moment, amb la preocupació de veure si la gent respectava la normativa que es va donar el 13 de març de no pujar i seguir el confinament a casa seva. S’ha de dir que la majoria ho van fer i, per tant, el nostre més sincer agraïment. Després, vam reorganitzar l’Ajuntament per poder oferir els serveis mínims i, alhora, poder respectar el confinament.
A part del segment de població de segona residència, què més els preocupava?
Atenent que tenim una població força envellida, calia fer un seguiment per si podien necessitar quelcom. Si es té en compte que les visites mèdiques que es fan al poble dues vegades per setmana van quedar suspeses, vam iniciar un servei de trucades a la gent que crèiem que podia tenir alguna necessitat, tant mèdica com personal.
Quines necessitats hi ha, encara?
En aquest moment, encara no s’han restablert les visites mèdiques i només se’n fa alguna de programada d’infermeria. Nosaltres depenem del CAP de Camprodon i la visita mèdica és molt important, atès que bona part de la nostra gent és gran i molts viuen a pagès, fora del nucli urbà. Per anar a Camprodon, s’han de desplaçar per rebre l’atenció mèdica i això és un inconvenient.
Com atenen les persones més vulnerables?
En un primer moment, en vam fer un seguiment des de l’Ajuntament amb l’ajut dels serveis socials del Consell Comarcal, que són els que normalment fan el servei, i també amb l’oferiment que ens va fer, en aquell moment, la Creu Roja de la vall de Camprodon. A part, des del CAP també es feia seguiment de les persones que se sabia que tenien patologies adquirides.
Com s’organitzar l’Ajuntament?
L’Ajuntament, en un primer moment, es va tancar i la part administrativa va començar a fer teletreball des de casa seva. L’alcaldia va seguir anant a l’ajuntament i fent serveis mínims per poder gestionar alguna urgència i garantir l’atenció als ciutadans. La brigada municipal va fer neteja i seguiment de les incidències que poguessin sorgir. A mesura que es va anar normalitzant la situació, vam començar la gestió telemàtica de plens, juntes de govern, consell d’alcaldes, Consell Comarcal, etc. Aquesta eina va ser cabdal per poder gestionar l’Ajuntament sense que hi hagués cap anormalitat. Després, tot això va revertir a posar molta atenció en les múltiples normatives que anaven sortint.
Alguna iniciativa especial,?
Estem intentant normalitzar la vida cultural i social adaptant i portant a terme els actes que ja teníem previstos. Hem reconduït la fira de pagès en una trobada, vam fer l’òpera a la fresca, hem obert la piscina i ja estem pensant en les activitats d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.