Administracions

Clam a la UdG per la readmissió de la docent acomiadada

La investigadora ja va interposar una demanda i ara els concentrats reclamen una solució abans d’arribar a judici

El Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i UnidiGnitat-CGT van exigir ahir a la Universitat de Girona (UdG) la readmissió d’Eva Bussalleu, la investigadora que estava al capdavant d’un grup de recerca en biotecnologia i que va ser acomiadada al febrer.

En un acte davant la Facultat de Ciències, els concentrats van reclamar que el rectorat de la UdG, al qual critiquen per la inacció davant les conclusions de la comissió paritària, arribi a un acord abans que la demanda presentada per Bussalleu per acomiadament nul amb vulneració de drets fonamentals arribi a judici, al novembre. El que es demana és, segons explica Mireia López, d’UnidiGnitat, la reparació dels danys provocats a “la víctima” arran d’un “abús d’autoritat, discriminació en l’accés a la informació i recursos, mala praxi i tracte irrespectuós”.

Eva Bussalleu va denunciar discriminació masclista per part del director del grup de recerca i d’un company que, posteriorment, va esdevenir també cap. La demanda la va presentar per acomiadament nul davant el jutjat social de Girona. Com a parts acusades, el seu advocat, Ricard Reynés, ha inclòs, a més de la UdG, l’exrector Sergi Bonet i Marc Yeste, codirectors del grup de recerca de biotecnologia de la reproducció (Technosperm).

La investigadora vol acreditar que va perdre el concurs perquè no es va respectar la legalitat, i demana que es deixi sense efecte la resolució del rector, Quim Salvi, i que, per tant, es restitueixin els seus drets. En el contenciós, Bussalleu sol·licita que declarin com a testimonis Sergi Bonet, del departament de biologia; Joan Andreu Mayugo, vicerector de personal, en qualitat de president de la comissió paritària del procediment de gestió de conflictes interpersonals; José Luis García, director del consell de departament de biologia, i Jordi Benet, com a president de la comissió de selecció.

La comissió paritària de la UdG per assetjament laboral, presidida pel vicerector de personal, Joan Andrés Mayugo –membre del departament de biologia i també un dels quatre testimonis que es demana en el contenciós– va emetre el juny passat un informe em què es “declarava inexperta” i demanava un informe jurídic per valorar-ho. Aquest informe jurídic va resoldre que no es podia considerar en sentit estricte com a assetjament laboral i que, per tant, no es podia tipificar. Per la denunciant, a banda de l’informe jurídic, el que es diu a la comissió és clau perquè sí que aquesta considera l’existència d’un abús d’autoritat, tracte desconsiderat i irrespectuós, conflicte interpersonal, discriminació en l’accés a la informació i els recursos, i, en general, una mala praxi en les seves funcions de gestió de l’àrea de coneixement en contra seva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona