Administracions

El Maresme obté 1,6 milions per fer plans de millora de les urbanitzacions

Tordera, a més, aconsegueix 600.000 euros per continuar executant les obres a Sant Daniel

Les urbanitzacions escollides són Collsacreu, d'Arenys de Munt; Can Carreres, de Calella i Pineda; Ciutat Jardí, de Palafolls; Vistamar, de Sant Cebrià de Vallalta; Can Ginebra, de Sant Iscle de Vallalta, i Les Ferreres, de Tordera. En total, 1,6 milions d'euros que s'hauran de destinar a pagar els programes d'adequació d'aquestes zones amb dèficits urbanístics i que no s'han pogut regularitzar pel cost que suposa posar-les a to. La majoria han aconseguit la quantitat màxima que atorgava el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP), 300.000 euros i només Collsacreu ha rebut 100.700 euros. De fet, totes les poblacions del Maresme que van sol·licitar subvenció per a les seves urbanitzacions en la primera convocatòria o en aquesta segona han aconseguit resposta, per a tots o algun dels veïnats que van presentar. Tots, excepte Caldes d'Estrac, que no va obtenir resposta en la primera convocatòria i ja no va presentar-se a la segona.

En qualsevol cas, els alcaldes s'han mostrat satisfets amb la resposta obtinguda. En el cas de Can Carreres, que comparteixen Calella i Pineda de Mar, l'alcalde de Pineda, Xavier Amor (PSC), considera que la subvenció «és la prova real que es podrà mostrar als veïns i veïnes de la urbanització que les promeses de millorar el seu espai es compliran». «Estic convençut que els hem tornat la confiança en les administracions», apunta Amor.

Per partida doble

L'alcalde de Tordera, Joan Carles Garcia (CiU), es felicitava ahir perquè el seu municipi no tan sols ha aconseguit una altra subvenció per desenvolupar el pla de millora i la reparcel·lació d'una urbanització, la de Can Farreres, sinó que ha estat un dels deu escollits per la Generalitat que disposen de tots els requisits administratius necessaris per executar els projectes de millora en els veïnats, però que no tenen disponibilitat econòmica suficient. «És una molt bona notícia poder disposar d'un crèdit amb l'Incasòl per pagar part de les obres que des de fa temps s'estan fent a Sant Daniel, tot i que encara queda per executar prop d'un 40% de les actuacions previstes», va dir. Garcia va recordar que ha estat l'Ajuntament qui ha hagut d'assumir la despesa després que l'aportació de les quotes urbanístiques que havien de pagar els propietaris hagi estat mínima. «El deute dels diners que han d'aportar els veïns puja a 1,7 milions i des del consistori hem hagut de demanar un crèdit i negociar amb les empreses el pagament a quatre anys per no aturar l'obra», afegeix l'alcalde.

En la primera convocatòria d'ajudes a les urbanitzacions al Maresme es van presentar tretze propostes. Tan sols quatre van obtenir resposta afirmativa: Can Domènec, a Tordera; Can Canyamars, a Dosrius; Castellar d'Índies, a Sant Cebrià, i Font Montnegre, a Sant Iscle.

LES SUBVENCIONS

Arenys de Munt
Collsacreu: 100.700 euros
Calella-Pineda de Mar
Can Carreres: 300.000 euros
Palafolls
Ciutat Jardí: 300.000 euros
Sant Cebrià de Vallalta
Vistamar: 300.000 euros
Sant Iscle de Vallalta
Can Ginebra: 300.000 euros
Tordera
Les Ferreres: 300.000 euros
Tordera
També ha obtingut un crèdit de 600.000 euros amb l'Incasòl per continuar les obres a Sant Daniel


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona