Administracions

Olot congela impostos i taxes i aprova un pressupost “de contenció”

En la despesa ordinària de l’any que ve es posa l’accent en educació, serveis socials i promoció econòmica

La inversió més gran serà per a l’Espai Cràter

L’Ajuntament d’Olot va aprovar en el ple d’ahir les ordenances fiscals i els pressupostos de l’any vinent. Les taxes i els impostos municipals es congelen per donar un cop de mà als damnificats per la crisi sanitària i això ha condicionat els pressupostos, que pugen a 37,7 milions d’euros, 6,4% menys que els actuals. L’alcalde, Pep Berga, els va qualificar “de contenció”, però també de “bons” perquè, malgrat tot, els permeten de complir “els compromisos”. De la contenció, se n’escapen les àrees d’educació, serveis socials i promoció econòmica, considerades estratègiques en el context actual. L’Ajuntament d’Olot arrancarà l’any vinent amb un endeutament del 58,6 %, un índex que la regidora d’Hisenda, Montse Torras, va valorar de manera positiva.

Pel que fa a inversions, la més gran és per a l’Espai Cràter (prop de 2 milions, dels quals 700.000 euros van a compte de l’Ajuntament, mentre que la resta es cobreix amb ajudes externes), seguida d’una nova fase de la residència de l’antic hospital (552.000 euros). En conjunt, per a millores als barris es destinen prop de 2,5 milions; a la redacció del projecte de la piscina coberta i millores en equipaments esportius, 550.000, i a reformes en centres educatius i culturals, 476.000.

“Continuista”

Va votar a favor de les ordenances l’equip de govern i prou (JxCat, amb majoria absoluta), mentre que ERC i PSC s’hi van abstenir i la CUP va mostrar-s’hi en contra. Els pressupostos també van tirar endavant gràcies a la majoria absoluta del govern, perquè ERC es va abstenir i la CUP i el PSC hi van votar negativament.

Tota l’oposició va coincidir a considerar els pressupostos de “continuistes” i poc adaptats a la crisi generada per la Covid-19. La republicana Anna Barnadas fins i tot va proposar –sense èxit– que es deixessin sobre la taula i es replantegessin.

LA XIFRA

37,7
milions d’euros
és el pressupost d’Olot per al 2021, una xifra 6,4% inferior a la d’aquest any.

L’Espai Cràter obrirà al setembre

En el ple d’ahir es va aprovar també la creació del servei de l’Espai Cràter (amb els vots favorables de JxCat i PSC), l’obertura del qual es preveu pels volts de les festes del Tura, a principis de setembre. Segons es va dir, el preu de l’entrada convencional en el futur centre d’interpretació del vulcanisme serà vuit euros i es calcula que els ingressos per aquest concepte cobriran el cost anual del seu manteniment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona