Administracions

Vaga d’escombriaires a Figueres a partir del dia 9

Els sindicats majoritaris (CCOO i Co.bas) ja ho han comunicat a Treball, a l’empresa Ecoserveis i a l’UTE que gestiona parcs i jardins

Ara esperen que els sigui validada la convocatòria indefinida

Els sindicats CCOO i Co.bas han cridat a fer vaga les empreses Ecoserveis i l’UTE que gestiona el servei de parcs i jardins de Figueres a partir del dia 9 de desembre, des de les dotze de la nit i amb caràcter indefinit. Els dos sindicats ja han presentat la convocatòria al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i estan pendents que no els sigui rebutjada.

L’empresa mixta Ecoserveis, participada per GBI, Fomento de Construcciones y Contratas i l’empresa pública, és la gestora del servei de recollida d’escombraries de la ciutat, de la deixalleria, de la neteja viària i de l’enllumenat, tot i que alguns d’aquests serveis deixaran de ser gestionats per Fisersa en els pròxims mesos.

Actualment, el servei de parcs i jardins –el verd urbà– ja no depèn de l’empresa publicoprivada, sinó de l’UTE Serveis Integrals de Finques Urbanes, que és qui ho gestiona de manera externalitzada. Els sindicats convocants consideren que l’UTE que ara gestiona el verd urbà es nega a subrogar els treballadors i demanen que ho faci.

Comissions Obreres i Co.bas, que tenen dues terceres parts de la representació del comitè d’empresa d’Ecoserveis –els altres sindicats representats són UGT i CSIF–, exposen davant de Treball fins a quatre raons més, a banda de la subrogació dels treballadors de parcs i jardins. Exposen com a causa que Ecoserveis no s’avé a constituir la mesa de negociació dels convenis col·lectius, que incompleix el conveni; també manifesten la necessitat de “mantenir la unitat productiva” davant la intenció de separar plantilles, i reivindiquen millores en seguretat en la manipulació de maquinària i també en qüestions relacionades amb la urgència sanitària.

LA DATA

9.12.2020
Convocatòria.
Els sindicats majoritaris han anunciat una convocatòria de vaga per al dia 9 i de manera indefinida.

Una empresa mixta que va perdent serveis

Fa uns mesos Ecoserveis gestionava l’enllumenat públic, la deixalleria, la recollida de les escombraries, la neteja viària, i els parcs i jardins de la ciutat. Aquest darrer servei es va externalitzar i va passar a mans d’una UTE que ho gestiona, mentre ja s’ha anunciat que hi ha la intenció que la neteja viària es municipalitzi. En el ple del mes de desembre (previst per al dia 14) s’aprovarà la municipalització de l’enllumenat públic de la ciutat. Tots aquests moviments estan en el fons del conflicte que genera la vaga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona