Administracions

Pressupost de 22,8 milions per al 2021 a Castelló

A les inversions –prop d’1,5 milions–, s’afegiran les que no s’han fet el 2020

La proposta de pressupost de l’Ajuntament de Castelló d’Empúries per a l’any 2021 que es porta al ple d’avui dijous s’equilibra en un import de 22.862.472 euros, amb una lleugera disminució d’un 3,22% respecte a l’any anterior. El govern –ERC i CUP–, encapçalat per l’alcalde, Salvi Güell, ho defineix com “un pressupost equilibrat, de compliment dins la situació d’excepcionalitat de la Covid-19, que dona resposta al funcionament dels serveis i equipaments del municipi”, sense renunciar a inversions. La previsió és que el 2021 l’endeutament municipal se situï en un 38,64%, una mica inferior al del 2020.

Entre les principals variacions hi ha un increment d’un 2,17% de les despeses de personal per a la cobertura de places alliberades per jubilacions o baixes (cinc a la policia local, cinc d’agents cívics per a l’estiu i un lloc de tècnic d’habitatge). En canvi, disminueixen els imports de capítols com ara la compra de béns corrents i serveis (-5,11%) o el de les despeses financeres (-35,18%). El govern subratlla que l’actual situació provocada per la Covid-19 suposarà un impacte negatiu en els recursos, però explica que la rebaixa de crèdits de despeses permetrà una reducció de despeses voluntàries, sense afectar el funcionament de serveis i activitats municipals.

Pel que fa a les inversions, es preveuen 1.478.800 euros. Entre els principals imports hi ha obres als ponts de vianants d’Empuriabrava (225.000 euros); el reasfaltatge i la pavimentació de carrers (200.000); l’ampliació del consultori mèdic d’Empuriabrava (200.000), per al projecte escollit pels veïns en els pressupostos participatius; el bombament del sector dels carrers Pau Casals i Francesc Macià (150.000), o un import d’obres generals (150.000). Tenint en compte, però, que les previsions d’inversions pet sl 2020 (5.907.808 euros), no s’han executat en la seva totalitat, es reincorporaran per a l’any que ve, amb la qual cosa l’Ajuntament preveu disposar el 2021 d’un volum d’inversions “molt considerable”. El ple d’avui debatrà l’aprovació provisional del pressupost amb l’assegurança del govern de superar aquest pas, ja que disposa de majoria absoluta al consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona