Administracions

El govern de l’Estat, forçat a incloure al pressupost la comissaria de Santa Eugènia

Junts aconsegueix que s’aprovi una esmena per la qual es destinen 800.000 euros a l’equipament

La majoria del PSOE al Senat pot fer difícil que prosperi

Junts per Catalunya ha aconseguit que s’aprovi una esmena al pressupost general de l’Estat perquè es destinin 800.000 euros al finançament de la sotscomissaria de Santa Eugènia. Aquesta és una jugada de Junts que ha descol·locat i que, a la vegada, ha agafat de sorpresa el Ministeri d’Hisenda. Segons han admès fonts del mateix ministeri a El Punt Avui: “Ens l’han colat.”

Satisfacció

La diputada de Junts, Mariona Illamola Dausà, ha explicat que aquesta era una important reivindicació del territori, que va liderar l’alcaldessa, Marta Madrenas, i que es va traslladar a Madrid: “Vam fer la proposta de treure una partida de la Policía Nacional per poder fer la sotscomissaria. Estem molt satisfets que s’hagi aprovat.” Illamola Dausà explica que és probable que aquesta esmena no passi el filtre del Senat. El motiu: un cop el pressupost hi arribi –per a la seva segona lectura–, la majoria que hi té el PSOE i Unides Podem fa preveure que difícilment prosperi. L’esmena es va aprovar amb els vots de Junts, el PDeCAT, el PP, Vox, ERC, Ciutadans, Bildu, la CUP, Foro, UPN i Coalició Canaria, amb 172 vots; per contra, s’hi van oposar: el PSOE, Unides Podem, Nueva Canarias, el PNB i dos diputats de Vox, amb 164 vots, i les abstencions de Compromís, Más País, el BNG i Teruel Existe, amb 13 vots.

Projectes encarregats

Precisament, l’Ajuntament de Girona va encarregar els primers projectes urbanístics al Consell Comarcal del Gironès dins del conveni aprovat recentment a aquest efecte: es tracta del projecte de reforma de la masia de can Burrassó, a Santa Eugènia, perquè precisament hi hagi la nova sotscomissaria de la Policia Municipal que s’obrirà al barri. La sostcomissaria és una vella reivindicació del barri, especialment arran de les queixes per problemes de seguretat.

LA FRASE

Vam fer la proposta de treure una partida de la Policía Nacional per fer la sotscomissaria
Mariona Illamola Dausà
diputada de junts per catalunya al congrés dels diputats

El PDeCAT pacta importants inversions

El Partit Demòcrata ha pactat importants millores al pressupost general, on s’inclouen, entre d’altres, el projecte per a l’estació del TAV a l’aeroport, l’arxiu de Girona i millores als camins de ronda de la demarcació. El diputat al Congrés Sergi Miquel ha definit l’acord com a “profitós” i afirma que “millora la repercussió del pressupost a Girona, que era una de les demarcacions més maltractades històricament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona