Administracions

Palamós aborda la segona fase d’urbanització de la Fosca

Els carrers, notablement degradats, eren un tema pendent

El pressupost de les obres és de 3,5 milions d’euros i l’execució durarà al voltant de setze mesos

S’hi milloren serveis i zones verdes

L’Ajuntament de Palamós ha aprovat la segona fase de les obres d’urbanització del sector de la Fosca, que afectarà els carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de la Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de la Fosca i el carrer de l’Església de la Fosca. Amb un pressupost de 3.355.000 euros i un termini d’execució de setze mesos, el projecte també permetrà perllongar els trams finals del carrer Dues Palmeres i el de l’Església de la Fosca, per connectar-los amb el camí vell de la Fosca

El projecte aprovat inclou actuacions concretes segons les necessitats de cada carrer. La proposta planteja principalment carrers de circulació rodada amb calçada asfaltada i voreres a banda i banda amb panots 20x20. També s’executaran alguns carrers i passatges, amb calçada i la vorera al mateix nivell, construïts amb plataforma única i tractament superficial de formigó acolorit. A banda d’això es duran a terme petites intervencions per adaptar l’amplada d’alguns dels vials, tal com ja preveu el POUM.

La segona fase d’obres d’urbanització d’aquest sector de la Fosca inclou també la prolongació dels trams finals dels carrers Dues Palmeres i Església de la Fosca, ara sense sortida, i que, un cop executades les obres, quedaran connectats definitivament amb el camí vell de la Fosca.

Precisament aquesta actuació del projecte ha comportat l’expropiació dels terrenys necessaris per poder realitzar aquesta unió de carrers, l’expedient del qual també va ser aprovat per unanimitat per tots els grups. La millora dels serveis també s’inclou dins el paquet d’actuacions previstes. D’aquesta manera, es destaca la instal·lació del nou enllumenat públic, la canalització separativa de la xarxa d’aigües residuals i plujanes, la millora de la xarxa de subministrament d’aigua potable i el soterrament de les xarxes elèctriques i de telèfon.

La proposta d’urbanització de tot aquest sector ha de permetre el condicionament de dues zones verdes. Una estarà situada davant del cementiri, on s’inclourà un aparcament i un espai de lleure central que s’unirà amb els carrers que l’envolten mitjançant un camí per a vianants. L’altra zona verda se situa al carrer de l’Església i inclourà també un recorregut central per a vianants. En tots dos espais s’instal·larà mobiliari urbà amb bancs i papereres.

LA XIFRA

3
milions d’euros
costarà la segona fase de la urbanització de la Fosca, que es durà a terme en setze mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona