Administracions

Denúncia dels habitatges turístics, a Torroella

Presenten un recurs contra l’Ajuntament per la taxa d’escombraries

Diversos propietaris d’habitatges d’ús turístic de Torroella de Montgrí han presentat un recurs al jutjat contenciós administratiu de Girona contra les liquidacions de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per la taxa d’escombraries de l’exercici 2020, ja que la consideren injusta i del tot desproporcionada.

En el recurs, segons una nota feta pública ahir, es manifesta que l’actuació de l’Ajuntament no s’ajusta a dret i se sol·licita que s’anul·lin els rebuts del servei d’escombraries corresponents a l’any passat; també es demana que se’ls torni l’import pagat amb els interessos, i que es declari il·legal l’ordenança fiscal que regula l’augment de la taxa. La demanda s’ha presentat després que l’Ajuntament els hagi desestimat el recurs de reposició que van presentar, promogut amb el suport i la coordinació de l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona (ATA).

L’alcalde, Josep Colomí, destaca que Torroella és un dels municipis que té més habitatges d’ús turístic regulats i és un exemple a seguir. Amb tot, Colomí remarca que “aquests habitatges funcionen més com un negoci turístic que com un servei d’habitatge a la societat”, perquè són lloguers temporals. “Seguint directrius d’estudis jurídics considerem que és més una activitat econòmica que no pas un habitatge al servei de la població en general per viure-hi”, destaca, tot afegint-hi: “Som conscients que estam davant d’un debat que s’ha d’aclarir i, en aquest sentit, serà la justícia la que haurà d’acabar resolent aquest tema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona