Administracions

Figueres invertirà 561.000 euros més en la neteja viària

El pressupost de l’Ajuntament ja preveia 1,5 milions d’euros per adquirir maquinària mentre es treballa per municipalitzar el servei

Volen que el procés d’internacionalització acabi abans de l’estiu

L’Ajuntament de Figueres destinarà 561.000 euros més dels previstos en el pressupost per a l’any 2021 a la compra de maquinària de neteja viària que faciliti la millora i encaixi en el procés de municipalització d’aquest servei al llarg d’aquest any. De fet, el govern municipal treballa amb la idea que la neteja viària que ara penja de la contracta obsoleta que depèn de l’empresa mixta Ecoserveis, es converteixi en un servei municipalitzat i depengui de l’empresa pública Fisersa.

Amb aquesta modificació de crèdit que es validarà en el ple de dilluns vinent es deixarà la partida per a la compra de maquinària de neteja viària en 2.061.000 euros. Aquest complement permetrà, entre altres compres, la d’un pic-up, amb GPS per a la maquinària, un camió per a la recollida de mobles, quatre hidronetejadores; escombradores, bufadors, i altra maquinària mitjana i petita que complementarà el paquet que ja estava previst comprar en la partida inicial.

La primera provisió de diners per a la compra de maquinària es va fer l’octubre passat en veure que moltes partides, com ara la de la construcció del pavelló, no s’havien executat. Això va facilitar preveure uns mesos després la partida d’un milió i mig d’euros per a compra de maquinària en la previsió del 2021.

L’Ajuntament està esmicolant el contracte de serveis actual en què hi ha inclosa la neteja viària junt amb el servei de recollida d’escombraries, el d’enllumenat públic i el de parc i jardins. L’enllumenat està en procés avançat de municipalització, els parcs i jardins ja estan a les mans d’una altra empresa externa i ara falta la reiniciació del concurs del servei de recollida.

LA XIFRA

2,06
milions d’euros.
Aquesta és la quantitat que es dedicarà a la compra de maquinària per a la neteja viària.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona