Administracions

Ultimàtum de l’Ajuntament de Palamós per les obres de la zona de l’Eixample

Ha donat un mes a l’empresa adjudicatària per acabar les obres o assumir que no ho pot fer

Després de molts requeriments no es vol esperar més

L’Ajuntament de Palamós ha donat un mes de termini a l’empresa Excavaciones del Ampurdán perquè acabi les obres de reforma de l’Eixample. A través d’un decret d’alcaldia s’insta l’empresa a resoldre-ho o a admetre que no pot assumir aquest compromís, i a rescindir el contracte. Si l’empresa admet la seva incapacitat per finalitzar les obres, l’Ajuntament adjudicaria els treballs pendents a una altra constructora amb un procediment d’urgència, perquè les acabi.

La junta de govern local va aprovar el desembre del 2018 l’adjudicació de l’obra de reforma d’una part de l’Eixample de Palamós. L’actuació afectava l’àrea delimitada pels carrers de la Indústria, President Macià, Enric Vincke i Carmel i preveia la millora integral urbanística d’aquest espai. L’adjudicació es va fer a favor de l’empresa Excavaciones Ampurdan 2000 SL, per un preu de 734.578 euros, un 22,6% per sota del preu de sortida de la licitació.

Els treballs van començar el febrer del 2019 amb un termini d’execució de vuit mesos, i més de dos anys després encara no estan enllestits. Pel mig hi va haver set setmanes d’aturada coincidint amb el confinament per la pandèmia de la Covid-19 i una modificació de projecte que el va encarir un 19% i que en va ampliar el termini d’execució. Res, en qualsevol cas, que justifiqui el retard que ha acumulat l’obra. L’Ajuntament de Palamós ha anat fent requeriments a l’empresa perquè l’acabi, però considera que s’ha arribat a un camí de no retorn.

Aposta per l’enduriment

Precisament, i fruit d’aquesta actuació, l’Ajuntament de Palamós posarà condicions més estrictes a les empreses que es presentin a processos de licitacions d’obra pública al municipi. Per aquest motiu l’equip de govern d’ERC va anunciar l’octubre passat que seran molt més exigents amb les empreses, arran dels endarreriments d’algunes obres adjudicades. L’alcalde, Lluís Puig, va explicar en aquell moment que l’administració té dificultats en moltes de les obres que s’adjudiquen arran de la mateixa mecànica; és a dir, rebaixes de preus –algunes molt importants– i les subcontractacions que fan els adjudicataris. En aquest sentit, i segons Puig, a Palamós hi ha un clar exemple d’això amb les obres de reforma urbana d’una part del barri de l’Eixample, que ha acumulat un retard molt gran en els terminis d’execució. La pròxima gran obra en què ja s’aplicaria el nou protocol seria el projecte de millora d’un sector del barri de la Platja.

LA DATA

2019
Els treballs
de reurbanització van començar ara fa dos anys amb un termini d’execució de vuit mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona