Administracions

El projecte dels primers 34 pisos cooperatius arrenca a la tardor a Palamós

A finals d’estiu, Sostre Cívic i el municipi obriran la convocatòria per trobar socis, amb una aportació de 15.000 euros retornables i lloguer baix fins a 75 anys

La cooperativa Sostre Cívic i l’Ajuntament de Palamós ja tenen l’avantprojecte del primer bloc de 34 habitatges socials en règim de cessió d’ús –amb una quota similar a la d’un lloguer, però amb la possibilitat d’una estada indefinida i preus estables i inferiors als del mercat. Després de tancar la cessió del solar municipal a l’entitat, durant 75 anys, ahir van mostrar imatges virtuals de l’exterior de l’edifici, de sis plantes. Ara, passat l’estiu, se centraran en la convocatòria per cercar-ne els inquilins futurs, que contribuiran a acabar de dissenyar alguns detalls del projecte final.

La regidora d’Habitatge, Maria Puig, destacava que volen “prioritzar el perfil de joves amb dificultat per accedir a un habitatge”, però tampoc no descartaran altres col·lectius, com ara gent gran amb dificultats per seguir pagant lloguer o famílies monoparentals.

‘Entrada’ retornable

Per optar-hi, a més de complir els requisits de qualsevol altre promoció d’habitatge protegit, com ara el fet de no disposar d’un immoble en propietat, el representant del consell de Sostre Cívic, Joan Barba, avançava que caldrà una aportació inicial en dipòsit que estimen que podria oscil·lar entre els 12.000 i els 15.000 euros. Pot semblar una trava, però recordava que són uns diners retornables en el moment que es decideixi abandonar el pis, i són necessaris per capitalitzar la part dels costos de construcció que no cobriran els préstecs hipotecaris per a la cooperativa. A canvi, els residents podran pagar quotes mensuals d’un màxim de 500 euros, per viure en un pis de 3 o 4 habitacions.

LES XIFRES

15.000
euros
en dipòsit, i retornables, hauran d’aportar els futurs inquilins dels 34 habitatges per la cessió de l’ús.
360-500
euros
és la forquilla de preus mensuals per viure als habitatges, d’entre 1 i 4 habitacions en l’avantprojecte.

Opció d’un segon complex amb 18 habitatges més

L’alcalde, Lluís Puig, va avançar que l’experiència inicial, en la parcel·la de 1.000 metres quadrats cedida a la cooperativa, si funciona bé, es podria replicar en un terreny annex amb capacitat per a 18 pisos més en una segona fase. Ara, però, la prioritat és veure com funciona el debat del projecte entre els futurs veïns, que hauran de decidir si comparteixen espais comuns, com ara per rentar i estendre la roba o l’estada, a l’exterior, entre d’altres aspectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona