Administracions

Relleu fulminant al capdavant de l’escola de música de Calonge

L’edil de Cultura perd “la confiança” en l’Associació Adrià Sardó i li cerca alternativa

L’entitat hi veu “un desnonament”

El tinent d’alcalde de Cultura de Calonge, Norbert Botella, va anunciar dilluns que han “perdut la confiança” en l’Associació Adrià Sardó, gestora des de fa tres dècades de l’escola de música municipal, i acusa que “la seva gestió ha portat l’escola a una situació econòmica compromesa”. El municipi també avança “un nou projecte d’escola de música amb Girona Artelier SCCL, actual gestora de La Moderna –l’Escola de Música Moderna de Girona–, “professional, innovador i de qualitat, que sigui viable econòmicament”.

Des de l’Associació Adrià Sardó van rebre la notícia dimecres passat, a través d’una carta que els dona de termini el 10 de juliol per abandonar les instal·lacions. El seu tresorer, Ivan Joanals, que hi veu un “desnonament”, defensa que els números s’han vist “perjudicats” per la fórmula de pagament dels 31.000 euros anuals de subvenció, en dos terminis, i que la directora, Sofia Azambuja, recordava que l’última justificació “presentada al febrer no s’ha ingressat encara”.

L’entitat, que avui té hora per parlar-ne amb l’alcalde, ha redactat un manifest enmig de la inquietud de les famílies. Azambuja admet que els 140 alumnes d’abans de la pandèmia es van reduir a 89 a final de curs, però havien remuntat fins a 104 a finals d’aquest curs. També es queixen que el 28 de maig els van donar un “ultimàtum” per fer una auditoria i plans de viabilitat i de formació abans de finals de juny, i que s’havien mogut per preparar-los, amb uns costos afegits estroncats a mitjan mes.L’escola de música és una associació sense ànim de lucre vigent des del 1987 encapçalada aleshores pel músic Adrià Sardó, Joan Oliver amb el suport de la Paqui Robles i d’altres membres que han fet possible el seu funcionament fins el dia d’avui. I Azambuja diu que ara queden en l’aire altres acords com ara els subscrits amb les escoles locals per formar musicalment els seus alumnes, o el servei a escolars amb diversitat funcional. També posen en dubte el marge de temps per preparar el nou curs lectiu, ja que “només hi ha converses”, i creuen que en qualsevol cas “caldria convocar un concurs públic”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona