Administracions

ERC s’uneix a l’oposició per qüestionar la cessió del camp de futbol de l’Estartit

Els republicans –que governen amb UPM–, Junts, la CUP, CambTE i L’EST creuen que l’EMD no és competent per cedir-lo i alerten de la seva privatització

El grup municipal d’ERC, en el govern a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí amb UPM –que té l’alcaldia–, s’ha unit als grups a l’oposició de Junts, la CUP, CambTE i L’EST, per denunciar possibles irregularitats formals en el concurs públic per a la cessió del camp de futbol de l’Estartit. Els cinc grups municipals consideren que l’entitat municipal descentralitzada (EMD), que té com a alcalde president Francesc Ferrer (Més per l’Estartit-UPM), no és competent per fer la concessió del camp de futbol de l’Estartit. En les al·legacions conjuntes presentades en aquesta fase del concurs, consideren que l’autor de l’estudi de viabilitat no és competent per fer-lo i hi ha dèficits urbanístics.

Al·legacions

En aquest sentit alerten en les al·legacions que han presentat que l’EMD no té competència per fer la concessió d’aquest espai. També destaquen “la inexistència d’un reglament del servei públic esportiu aprovat per l’EMD de l’Estartit”, la qual cosa fa que “no es coneguin les condicions d’accés a la instal·lació esportiva”. D’aquesta manera, i segons detallen, es poden conculcar un dels drets fonamentals dels ciutadans, que és l’accés als serveis públics sense cap mena de discriminació, ni econòmica ni d’altre ordre. Un altre punt rellevant és, segons destaquen, que es tracti d’una privatització d’aquest espai. Per això exposen que una mostra d’aquesta privatització es veu en la relació econòmica que s’estableix en el mateix plec de clàusules. Segons exposen, es determina un cànon de 8.386 euros a l’any, però s’estableix una subvenció de 7.500 en espècies; a més de tot això, l’EMD pagarà el consum elèctric i també 2.500 euros per l’aigua; a més, farà front als dies reservats –74 dies anuals– amb un import de 2.035 euros per any. Així, el concessionari “rebrà, pel cap baix, 3.649 euros a l’any que pagarà l’EMD per a la utilització del seu propi camp de futbol”.

També, i entre altres consideracions, adverteixen de l’absència de la documentació que justifiqui el seu interès. Aquesta hauria d’incloure el projecte de concessió, la memòria justificativa, plànols representatius de la situació, les dimensions i les altres circumstàncies de la porció de domini públic objecte d’ocupació.A més, i segons es detalla a les al·legacions, La inexistència d’un reglament del servei públic esportiu aprovat per l’EMD de l’Estartit, fa que no es coneguin les condicions d’accés a la instal·lació esportiva, conculcant un dels drets fonamentals dels ciutadans que és l’accés als serveis públics sense cap mena de discriminació, ni econòmica ni d’altre ordre. Si s’acaba atorgant la concessió serà el gestor qui discrimini qui entra i qui no a la “seva” instal·lació i en quines condicions ho fa. Això xoca radicalment amb el principi de lliure accés als serveis públics bàsics, com l’esportiu, que els ens locals han de promoure com a competència pròpia.El camp de futbol de l’Estartit es troba situat en una finca de 6.778 m², entre els carrers de la Pletera, del Freu i de l’Empordà. Disposa des del 2008 de gespa artificial i té totes les instal·lacions pròpies d’aquest tipus d’equipament: vestidors, dutxes, il·luminació del camp, etc. El 2002 es van equipar les grades, que són cobertes, amb seients. En total té capacitat per a unes 300 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona