El conseller del PP imputat a Gràcia renuncia als seus càrrecs

El conseller del PP al districte de Gràcia, Alberto Belón, ha renunciat al seu càrrec fins que s'aclareixi el cas de suborn, tràfic d'influències, frau i prevaricació en què ha estat imputat juntament amb la gerent i un tècnic del districte i un altre militant del PP, el regidor de Vallirana Antonio Penanba. El primer tinent d'alcalde, Carles Martí, va ser taxatiu ahir sobre aquest assumpte; va reiterar que l'Ajuntament no té «cap dubte, ni petit», sobre la correcta tramitació de l'expedient que ha desencadenat la querella admesa a tràmit pel jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona. La denúncia la va posar la propietària d'una cafeteria a qui se li va denegar el permís d'obertura i que assegura que va pagar a Belón i Vallirana 6.000 euros per desbloquejar la llicència.

La renúncia de Belón la va anunciar ahir la popular Àngels Esteller en la comissió de presidència, durant un debat sobre un altre cas de corrupció desvinculat del de Gràcia, el que implica l'inspector municipal Manuel Martínez i l'enginyer Joaquín Quílez en una trama d'extorsió a bordells i que ha comportat l'ingrés a la presó del primer. Ahir no hi va haver dades noves; només més batussa política, amb el PP i sobretot CiU demanant «respostes» i el bipartit acusant-los de voler fer «d'aquesta qüestió concreta una causa general, una tesi sense cap mena de fonament», en paraules de Martí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona