L'únic regidor de CiU a Vacarisses, acusat d'intentar vendre l'acta per 30.000 euros

CDC obre un expedient informatiu a Josep Maria Córcoles

Tot va començar després de les últimes eleccions municipals, en què CiU, amb Córcoles com a cap de llista, va tenir el seu pitjor resultat. En la reunió del partit, el regidor es va negar a dimitir. Això va provocar un enfrontament entre el regidor i Martí Cos, que va ser el primer regidor de CiU del municipi. Tanmateix, a l'estiu, Córcoles, que hauria tingut problemes econòmics, va proposar la venda de l'acta de regidor a Martí Cos. La conversa va tenir lloc davant de l'Ajuntament. «Em va dir que necessitava diners, que em vendria l'acta per 30.000 euros i el meu fill en seria beneficiat», va relatar Cos.

Amb l'objectiu de «desemmascarar-lo», Cos va tornar a quedar amb el regidor davant del centre cívic La Fàbrica. Però aquest cop va enregistrar la conversa. «Volia allargar el cas i vaig regatejar el preu», va indicar el número dos. Van parlar de com es faria la renúncia del regidor i els passos legals. La tercera trobada va tenir lloc al restaurant La Parada de Terrassa, i van negociar la forma de pagament, que s'havia de fer amb xecs al portador que no superessin els 3.000 euros. Córcoles va prometre que el dia 1 d'octubre Cos podria ser ja regidor i que cobraria, de l'Ajuntament, entre 700 i 800 euros mensuals per assistir a les comissions. Només 24 hores després, a través d'una trucada telefònica, Martí Cos va comunicar-li que el tracte no li interessava. La resposta va ser: «El tren passa en un moment determinat; s'agafa o no s'agafa.» Córcoles va arribar a enviar-li un esborrany de dimissió amb data del 30 de juliol en què al·legava «causes personals per problemes que havia de solucionar i que requerien molta atenció». També va anunciar al ple municipal que es plantejava renunciar-hi.

A partir d'aquest moment, Martí Cos va informar el cap comarcal de CDC, Lluís Ridao, que, segons ell, es va desentendre del tema. CDC ha obert un expedient informatiu a Córcoles que podria acabar amb la seva expulsió. Ridao va remarcar ahir a l'ACN que és un «problema de relacions entre persones i de famílies, de política de poble».

EL PERSONATGE

MARTÍ COS
Membre de CiU i DENUNCIANT
«Em va dir que necessitava diners i que el meu fill en sortiria beneficiat»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona