Administracions

oLÈRDOLA

Sant Pere Molanta farà els tràmits per demanar l'EMD

L'associació de veïns dóna via lliure al tràmit per tenir més poder per administrar els recursos d'Olèrdola perquè se senten “deixats de la mà de Déu”

Descarten, de moment, la segregació

Els veïns de Sant Pere Molanta, un dels nuclis del terme municipal d'Olèrdola a la comarca de l'Alt Penedès, fa temps que denuncien els “favoritismes” que, segons l'associació de veïns, té el poble veí de Moja “ja que s'endú gran part de les inversions”. Divendres al vespre, la junta de l'associació que presideix Joan Mata va celebrar una assemblea informativa en la qual va informar de la intenció de demanar la creació d'una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD), “per poder gestionar millor un 20 o 25% del pressupost municipal d'Olèrdola”.

L'assemblea informativa, a la qual van assistir un centenar de persones –al nucli en viuen unes 600, de les prop de 3.500 que resideixen a tot el terme municipal d'Olèrdola–, va comptar amb la presència de Pere Domingo, el president de l'EMD del Talladell, constituïda el 13 de juny passat, que va explicar els beneficis de l'entitat administrativa menor. El president de l'associació veïnal, Joan Mata, va exposar que l'EMD “no significa que es demani la segregació perquè es vol mantenir la relació amb Olèrdola” i va explicar que per reclamar l'EMD hi ha dos camins: la petició per part de l'Ajuntament o bé pels seus veïns per mitjà d'una votació popular que hauria de tenir el suport del 51% dels residents. Mata ha apuntat que no pensen iniciar els tràmits oficials per demanar-ho fins passades les eleccions municipals del maig de l'any que ve. Els veïns volen que els partits es posicionin abans sobre la creació de l'Entitat Municipal Descentralitzada durant la campanya electoral.

LA FRASE

Estem deixats de la mà de Déu. Volem administrar-nos, però no volem la segregació d'Olèrdola
Joan Mata
President de l'associació de veïns del nucli de sant Pere molanta

LA DATA

1865
Fins a aquest any,
el poble era independent. A partir d'aquell moment la reina Isabel II el va agregar a Olèrdola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona