Administracions

administracions

Malgrat rebaixa un 30% el pressupost i manté els serveis

La retallada en les inversions per al 2011 i la congelació dels impostos marquen els números per a l'any vinent

“És un pressupost equilibrat i realista. De contenció en la despesa, però mantenint els mateixos serveis per als ciutadans”. El regidor d'Hisenda de Malgrat, Antoni Puignou (PSC), va valorar els comptes municipals per a l'any 2011, que són de 17.390.150 milions d'euros, un 30,25% menys que els d'aquest any. Una retallada que s'explica, entre altres coses, per la retallada del 5% del sou dels treballadors públics i per la impossibilitat de demanar préstecs l'any vinent, en aplicació del polèmic decret llei del maig passat. Puignou va destacar que, tot i aquesta obligació d'estalviar marcada pels moments de crisi actual, “la situació financera de l'Ajuntament és estable i permet estar al dia en el pagament als proveïdors”.

Paral·lelament als comptes consistorials, es van aprovar els corresponents a la primera empresa municipal, Malgrat Turisme SL, que mourà un pressupost de 387.630 euros. Puignou va insistir que, tot i la contenció en les inversions, a Malgrat durant el 2011 les principals aportacions se les enduran el centre cívic del barri del Castell i la Verneda, les obres de la piscina coberta i la urbanització d'un tram de la riera.

Els números presentats pel govern del PSC i el PP no van convèncer l'oposició, que va votar-hi en contra, en el cas de CiU, i que es va abstenir, en el cas d'ERC i ICV-EUiA.

Teresa Verdaguer, portaveu republicana, va insistir en la despesa que origina l'àrea de Seguretat Ciutadana, “que amb 3,2 milions s'endú un 18,76% del pressupost”.

Segons la cap del grup de CiU, Neus Serra, el govern local no facilita tota la informació als grups de l'oposició, i va insistir que calia una revisió urgent dels lloguers que paga l'Ajuntament per a determinats locals. Una crítica que també va fer seva el regidor ecosocialista Josep Maria Lasheras.

17,4
milions és el pressupost per al 2011,
que representa una rebaixa del 30,25% respecte a aquest any.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona