Administracions

JOAN VIA

ALCALDE DE FORTIÀ (PSC)

“Em fa il·lusió acabar la casa de la reina Sibil·la”

Joan Via anuncia que es tornarà a presentar perquè té pendent acabar aquesta reforma

Fa 24 anys que és alcalde de Fortià

Fa 24 anys que és alcalde. Té ganes de tornar-se a presentar?

Sí, ens tornarem a presentar perquè tenim una cosa pendent, que és la rehabilitació de la casa de la reina Sibil·la, i necessitem dos o tres anys per acabar les obres.

Li fa il·lusió veure-la acabada?

Sí, em fa il·lusió veure-la acabada; a més, tenim altres coses pendents, com ara la depuradora, que és el més urgent que tenim en cartera, que hauria d'estar feta des del 2005 i la Generalitat l'ha anat retardant.

En quin moment està la reforma?

Ja hem fet el teulat i treballs de l'enderroc d'envans de dins, la fonamentació i treballs arqueològics. Està en marxa. Ara tindrem el projecte de l'1% cultural de Madrid, i si funciona acabarem les obres d'aquí a dos anys, i si no ho posarem en el pròxim Pla Únic d'Obres i Serveis de la Generalitat.

I què contindrà quan estigui?

Volem fer un projecte cultural, hi ha uns jardins que es podran habilitar per fer-hi concerts d'estiu i m'agradaria posar-hi un centre d'estudis de l'edat mitjana.

Li agrada molt la feina, no?, perquè després de tants anys a l'alcaldia hi haurà hagut moments bons i d'altres que no tant, no?
Sí, m'agrada fer un servei a la gent de Fortià, francament. En aquests 24 anys, tots han estat bons, per a mi i per al poble. No he tingut res greu per afrontar. La gent es porta molt bé amb mi i jo amb ells.

Què li falta fer com a alcalde?

Pràcticament la depuradora i res més. Tenim de tot, tots els serveis, gas, piscina, de tot. I en aquest mandat hem fet gairebé el 100% del que dèiem en el programa electoral.

Ha afectat molt la crisi?

No ens ha afectat gaire. Econòmicament estem força bé. Sí que han baixat les llicències d'obres. Tenim dues urbanitzacions on s'havien de fer 70 cases i tot plegat se n'han fet quatre o cinc. Això ha fet baixar els ingressos.

S'ha de canviar el finançament dels ajuntaments?

Els ajuntaments petits ens refiem de les subvencions de la Diputació i la Generalitat. És clar, o apugem els impostos, que no ho farem perquè no és el moment, o caldrà incrementar el fons de cooperació. No hi veig cap més solució.

Què en pensa, de la polèmica dels parcs eòlics a la comarca?

Havíem tingut un parell de propostes per posar-ne aquí al municipi i vam quedar que ens ho estudiaríem. Però al final s'hi ha posat el Consell Comarcal i Fortià queda fora dels parcs eòlics, que estaran limitats. És discutible. A França n'hi ha molts. És una energia neta. Francament, ni hi estic a favor ni en contra. M'abstindria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona