Administracions

L'Ajuntament de Cunit acumula un dèficit de deu milions d'euros

L'oposició reclama que es retiri el pla de sanejament i es busqui consens

«La situació financera a Cunit ha esclatat.» Així de contundent es mostrava ahir el portaveu d'ERC, Ivan Faccia, amb relació a les dades amb què l'Ajuntament de Cunit (governat per PSC i PP) ha tancat l'exercici del 2008. El pressupost s'ha acabat tancant amb un resultat negatiu de 5.313.658,88 euros, fet que provoca que el romanent de tresoreria negatiu acumulat ascendeixi ja a 10.294.965 euros, unes xifres rècord en la història de l'Ajuntament cunitenc i que Faccia considera també inèdites al Baix Penedès.

El mal resultat arriba dos mesos després d'haver aprovat un pla de sanejament per eixugar el dèficit heretat del 2007 (llavors de sols tres milions), i que els grups de l'oposició ja van criticar durament. «Ara es confirma que aquest document és paper mullat i l'executiu l'ha de retirar», va afirmar el portaveu d'ICV, Toni Martinez. Tant ERC com CiU demanen a l'equip de govern que assumeixi la gravetat de la situació i convoqui tots els actors polítics i socials a una taula de negociació per tal de trobar sortides consensuades. Els ecosocialistes, però, ja van advertir que no permetran que «es rebaixi la despesa social», mentre que els tres grups sí que s'han mostrat unànimes en la seva oposició a una hipotètica pujada d'impostos.

ERC, per la seva banda, ha demanat una sèrie d'informes d'intervenció en què sol·licita si és viable que el consistori assumeixi un projecte dins de la llei de barris de la Generalitat (tal com ha sol·licitat) i demana una sèrie de mesures davant la possibilitat que quatre milions pressupostats aquest any pel desenvolupament d'una zona hotelera no s'acabin ingressant.

L'alcaldessa va respondre que les xifres no són «cap novetat» respecte de la trajectòria econòmica de l'Ajuntament «heretada també de mandats anteriors». Segons va avançar Alberich, el consistori revisarà el pla de sanejament, però descarta retallar el pressupost del 2009. «La nostra despesa ordinària pot semblar sobredimensionada, però el problema és que hem de donar serveis a molts més veïns dels que tenim empadronats», va dir.


LES FRASES

IVAN FACCIA
portaveu d'erc a cunit
«L'Ajuntament ja no té capacitat per endeutar-se. Estructuralment, tenim sis milions de despesa que no podem pagar»
MONTSERRAT CARRERAS
portaveu de cIu a cunit
«L'economia municipal està en caiguda lliure i estem espantats. Cal que entre tots busquem mesures de reestructuració»
JUDITH ALBERICH
ALCALDESSA DE CUNIT (psc)
«És un dèficit heretat que ve de lluny, i que està vinculat amb l'alt nombre de veïns que no estan empadronats»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona