Administracions

CiU de Balaguer denuncia tracte de favor a una empresa local

Segons CiU, l'Ajuntament va atorgar el 94% de les obres a una empresa participada per un exregidor del PSC

L'Ajuntament de Balaguer va contractar durant els anys 2007, 2008 i 2009 treballs d'instal·lacions, reparacions i serveis d'electricitat i aigua a una mateixa empresa per valor de 2.058.990,67 euros. Això representa el 94% de les contractacions que va fer l'Ajuntament en aquesta matèria durant aquell període, segons ha denunciat el grup de CiU, a l'oposició, a través del seu darrer butlletí.

L'empresa afavorida, segons denuncia CiU, està estretament relacionada amb un antic regidor del PSC. El dirigent de CiU i cap de llista de la federació a les municipals, Josep Maria Roigé, es nega a fer públic el nom de l'empresa afavorida, ja que “en principi ells no en tenen cap culpa, sinó que és l'Ajuntament el que no fa les contractacions amb la transparència amb què ho hauria de fer”.

Tot i això, aquest diari ha pogut saber que l'empresa assenyalada per CiU és Tècniques Montorné SL (Tecmon), propietat de l'empresari balaguerí Domènec Montoliu. Aquest empresari va ser objecte el mes de febrer d'un homenatge per part del club de futbol Balaguer pel seu patrocini al llarg dels darrers vuit anys.

Per Roigé, és un “escàndol” i una “discriminació” per a la resta d'empreses de Balaguer que es dediquen a les instal·lacions que l'Ajuntament no hagi comptat pràcticament amb cap altre servei que Tecmon durant aquells tres anys. Segons Roigé, les contínues demandes d'informació i de factures que ell reclamava a l'Ajuntament han comportat que finalment el 2010 i el 2011 l'aixeta de l'Ajuntament s'hagi obert per a altres empreses. Roigé no pensa portar aquesta denúncia més enllà del terreny de la batalla electoral i no té previst portar als tribunals aquest presumpte tracte de favor per part del consistori. “El que volem és una nova manera de governar i esperem tenir majoria suficient per fer-ho a partir del 22 de maig”, va dir ahir en una trobada amb periodistes.

Les denúncies de CiU no s'acaben aquí. Aquest grup també assegura que els pagaments dels concerts de festa major s'han pagat el doble dels preus de mercat durant els anys 2007, 2008 i 2009. CiU va demanar un informe a una empresa del sector segons el qual la majoria dels grups contractats cobren la meitat de preu a altres ajuntaments similars. “Ens hauríem estalviat 303.314,86 euros amb les mateixes orquestres”, sosté CiU.

El butlletí de CiU de Balaguer on es fan aquestes denúncies es va distribuir dimarts. Ahir, l'alcalde Miquel Aguilà va reaccionar i en declaracions a Ràdio Balaguer va defensar la legalitat de les contractacions. A més, 14 empreses instal·ladores d'electricitat i fontaneria van entrar al registre de l'Ajuntament un escrit en què mostren la seva conformitat amb la manera com s'adjudiquen les obres a la ciutat.

LA XIFRA

94%
és el percentatge
segons CiU de les contractacions d'electricitat i fontaneria que han anat a una sola empresa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona