Administracions

baix penedès

Sant Jaume ha de retornar la subvenció d'un camp de futbol que ara no fa servir

L'Estat li reclama l'ajut del fons d'inversió local del 2009 per no haver complert els terminis

L'alcalde, que és contrari al projecte, no descarta desmantellar-lo

El municipi de Sant Jaume dels Domenys, a l'interior del Baix Penedès, és una de les poques poblacions a les quals l'Estat reclama que retorni la subvenció que va rebre l'any 2009 del fons estatal d'inversió local (FEIL), una línia de subvencions puntual que tenia l'objectiu de crear ocupació i dinamitzar l'economia local. En concret, el govern estatal demana al consistori domenyenc que retorni els 378.000 euros que es va gastar en la construcció d'un camp de futbol, ja que, segons van confirmar fonts de la subdelegació a Tarragona, es van sobrepassar els terminis per a l'execució de l'obra, tot i les diverses pròrrogues que se li van atorgar.

Aquesta reclamació econòmica arriba, a més, en un moment en què el govern actual de CiU (que ha substituït el format per ERC i PSC el mandat passat) rebutja donar un ús al nou camp de futbol, al projecte del qual era contrari, i es nega a invertir els 600.000 euros que faltarien per obrir-lo. Els convergents, de fet, han anunciat que invertiran a canvi en la millora de l'antic camp de futbol, que, segons els plans del govern anterior, s'havia de convertir en un pavelló esportiu.

Suspensió cautelar

L'Ajuntament de Sant Jaume va rebre la primera notificació de l'Estat reclamant que li retornessin la subvenció del FEIL el març passat. Les obres inicialment s'haurien d'haver acabat el 31 de desembre del 2009, però el municipi va aconseguir diverses pròrrogues fins al 31 de desembre de 2010. Tot i això, les obres no es van donar per finalitzades fins al mes de febrer passat.

L'Ajuntament ha presentat al·legacions a la petició del govern estatal, i fins i tot ha mantingut una reunió a Madrid per tal d'intentar resoldre la situació. “Si ara hem de pagar això, anirem a la suspensió de pagaments”, lamenta l'alcalde actual, Magí Pallarès (CiU).

Curiosament, però, part de l'endarreriment de l'obra del camp de futbol es deu a un recurs presentat el mandat passat per una plataforma ciutadana (Natura i Futur)propera a CiU, que va ser la causa que les obres estiguessin aturades cautelarment per ordre judicial durant gairebé un any.

Al camp de futbol encara queden pendents obres com ara la instal·lació de gespa i la construcció de grades i vestuaris, uns treballs que ascendeixen a 600.000 euros i que corresponen a la segona fase del projecte dissenyat pel govern anterior. L'actual alcalde ja ha anunciat, però, que no acabarà els treballs, per “coherència” amb l'oposició de CiU a la construcció del nou camp de futbol. “No descarto que s'acabi desmantellant. M'agradaria que tornés a ser un bosc.”

LA FRASE

Si ara hem de retornar els diners del FEIL, l'Ajuntament estarà en suspensió de pagaments
Magí Pallarès
Alcalde de Sant Jaume dels Domenys (CiU)

Es gastaran 434.000 euros en les instal·lacions velles

Mentre el nou camp de futbol pagat amb els diners del FEIL del 2009 està tancat, l'Ajuntament ha posat en marxa una sèrie de millores al camp de futbol antic. “Aquest és el que vol el poble: està a prop del centre i té una història de cent anys”, defensa Pallarès. El govern de CiU hi invertirà 434.000 euros en la instal·lació de gespa artificial i altres millores. “Ens vam comprometre a tenir un camp a Sant Jaume amb gespa artificial, i aquest serà l'escollit”, defensa l'alcalde. CiU va apostar el 2009 (era a l'oposició) per destinar els diners del FEIL a petites obres, i es va oposar al projecte de nou camp de futbol per la seva proximitat al cementiri, la seva afectació a un bosc i per irregularitats urbanístiques, denunciades per Natura i Futur, i pendents de sentència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona