Administracions

Altea entropessa amb l'escull dels acomiadaments

El Plenari aprova el Pressupost 2012 i el Pla Econòmic Financer

L'Ajuntament d'Altea ha celebrat sessió plenària ordinària, amb un total de tretze punts dins de l'activitat resolutòria. Les qüestions urbanístiques van centrar gran part del debat polític durant la primera mitat d'un plenari, que es va prolongar per damunt de les huit hores de durada.

La segona part del debat va estar centrada al voltant del Pla Econòmic Financer, el pressupost per al pròxim exercici del 2012. El pressupost té previst uns ingressos de 27.862.774 euros, i unes despeses de 24.700.000 euros. El saldo positiu del dit pressupost, 3.100.000 euros, es destinarà a pagar factures pendents d'anys anteriors a proveïdors, tal com va comunicar al ple el responsable de l'àrea econòmica Pedro Barber. En eixa línia, el ple també va aprovar la sol·licitud d'un crèdit a l'ICO de 694.000 euros que es destinaran a pagar els deutes a proveïdors.

Quant al Pla de Sanejament, previst per als deu pròxims anys, l'alcalde d'Altea Miguel Ortiz ho va presentar com “el repte mes important que ha tingut mai el nostre Ajuntament en tota la seua història, no sols per evitar que siga intervingut, sinó convertir-ho en l'instrument que ajude a la recuperació de les nostres empreses”.

Però el debat va tindre el seu punt més àlgid amb la requalificació de llocs de treball per al 2012, que de forma conjunta es va valorar amb els pressupostos. L'acomiadament de 16 persones de l'actual plantilla de l'Ajuntament d'Altea, va llançar les acusacions més dures des dels partits en l'oposició. Inma Orozco del Bloc, assenyalava la falta de diàleg, recursos i informació amb què havien comptat els partits de l'oposició i els sindicats. Segons l'edil nacionalista, “era innecessari que 16 persones s'anaren al carrer. No han volgut escoltar les nostres propostes en les negociacions i de fet, la proposta de l'equip de govern en el primer dia en la taula de negociacions, és la mateixa que es portava a ple”.

Per la seua banda el portaveu del grup municipal socialista, Eloy Hidalgo, criticava l'acomiadament de persones de l'Ajuntament mentre que per un altre costat s'està procedint a la contractació de personal extern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona