Administracions

Polèmica al voltant d'Innova

Un model de gestió que genera recels

L'alcalde de Reus demana una difícil unitat política al voltant de l'hòlding

La gestió del director general està qüestionada

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, continua defensant aferrissadament el director general d'Innova, Josep Prat, davant les crítiques que sobre la gestió i els comptes de l'hòlding d'empreses municipals no han deixat de sorgir d'ençà que el govern és a les mans de CiU i el PP. No és que amb el govern del PSC-ERC-ICV no hi hagués crítiques, sinó que la crisi econòmica ha fet que el delicat estat de les finances municipals sigui pràcticament l'única preocupació del govern local. I Innova, que gestiona la major part dels serveis municipals, està en la primera línia de foc. L'últim dard contra Innova el va llançar el grup municipal Ara Reus (AR) fa uns dies, quan va acusar directament Prat d'haver mentit sobre els deutes que ha contret l'Ajuntament amb Innova. I en demanava la dimissió.

Pellicer no es cansa de demanar als grups de l'oposició que facin costat al govern en el seu treball d'aclarir les finances l'economia municipal i replantejar l'estructura d'Innova perquè “és un tema de ciutat”. Es mostra especialment dolgut amb el PSC i AR i, en contra del que es pugui pensar, una mica més condescendent amb la CUP. Al capdavall, acusa el PSC de ser el responsable de la situació actual i no oblida que el portaveu d'AR, Jordi Cervera, va ser coreligionari seu de partit. Aquesta crida a la unitat política es preveu difícil contràriament al que va succeir el 1985, any en què el consistori va contractar Prat per pilotar la transformació de l'hospital, que era una autèntica sagnia dels pressupostos municipals, en una societat anònima municipal –una SAM, se'n deia–. L'empresa va tenir èxit, el model reusenc aviat va liderar bona part del sector sanitari de les comarques del sud del país i l'Ajuntament va estendre la fórmula a altres àrees del govern local. La gestió dels serveis públics amb criteris empresarials és àgil perquè eludeix la burocràcia. Però se'n perd el control públic. Innova sempre ha estat opaca. Tot i que són els mateixos regidors els que formen part del consell d'administració, no transcendeix què passa a les diverses reunions. Ara, ho fa una mica més perquè AR i la CUP no callen, tot i que el ball de xifres és complicat de seguir. Fins i tot fa la impressió que ni els mateixos regidors el comprenen. Només Prat. No se sap encara si el model nou d'Innova que està preparant en farà més transparent la gestió. El govern no vol renunciar a una eina que ha reportat èxits a la ciutat de Reus, però que ara només genera recels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona