Relleu per inhabilitació

L'agost de 2007, dos mesos després de ser escollida per quart cop alcaldessa de Cunit, es feia efectiva la sentència que condemnava Dolors Carreras (PSC) a set anys d'inhabilitació per a càrrec públic a causa d'un delicte de prevaricació (l'any 1996 es va negar a convocar un ple en què s'havia de fer efectiva la renúncia d'un regidor clau per a la majoria de govern). Després que el Consell de Ministres li va denegar l'indult, Carreras es va veure obligada a cedir l'alcaldia a la número sis dels socialistes, Judith Alberich. La nova alcaldessa ha mantingut des de llavors el pacte inicial amb el PP, tot i algunes presumptes crisis que mai no han arribat a culminar. La situació econòmica li ha provocat darrerament més d'un enfrontament amb l'oposició.

A Ulldecona, el pacte funciona

r.r

A Ulldecona, el relleu a l'alcaldia ja es va formalitzar fa uns mesos. El primer any i mig va ser alcalde Lluís Millan (ERC) i ara l'alcaldessa és la socialista Núria Ventura. En la legislatura passada els dos partits ja van pactar i els va funcionar bé, sobretot pel que fa a la promoció econòmica i cultural.

Alternança a Móra d'Ebre

GUSTAU MORENO

El pacte de progrés entre el PSC i ERC, que ja havia funcionat durant el mandat anterior, va permetre que Josep Solé Biosca i Joan Josep Duran poguessin repartir-se l'alcaldia. De fet, aquesta va ser una de les condicions que va posar ERC per reeditar el seu pacte amb els socialistes, i a canvi de tornar a deixar CiU fora del govern. Així, al setembre passat, només 14 mesos després d'haver cedit el càrrec a Duran, el socialista Solé Biosca va tornar a l'alcaldia de Móra d'Ebre. L'altre moment clau de la primera meitat del mandat va ser la renúncia del portaveu de CiU, Manel Saltor, que va deixar la política. Móra d'Ebre ha reiniciat la redacció del pla d'ordenació urbana municipal (POUM) i ha modificat el seu projecte de millora del nucli antic.

Vint-i-quatre mesos molt convulsos a Valls

el punt

A Valls, en 24 mesos, n'han passat moltes, de coses, amb una cronologia inabastable en els àmbits polític, social i veïnal. La ciutat ha estat convulsa com mai, tot i els darrers mesos de placidesa, ha viscut tres grans punts d'inflexió. Primer, el pacte entre les dues forces majoritàries (CiU i PSC), amb els punts d'acord polèmics: promoció de l'ARE de Ruanes i el nou emplaçament del museu casteller. En segon lloc, les crisis internes de les dues formacions, en què les diferents famílies s'han organitzat, tard o d'hora, en contra de les decisions dels propis grups municipals. La tercera gran notícia, fa nou mesos, va ser la renúncia al càrrec i a la regidoria –per motius personals, si bé va ser just en plena crisi interna de partit– de l'alcaldessa, Dolors Batalla, amb el consegüent accés a l'alcaldia d'Albert Batet, el 27 de setembre de 2008. Arran d'allò, al novembre es tancaria la tercera remodelació del govern.

El pacte, en tot cas, va trencar els esquemes, va crear un govern numèricament molt fort (17 regidors dels 21) i va deixar, doncs, una oposició feble, amb quatre edils repartits entre ERC, CUP i PP, que han estat molt crítics amb les principals decisions del govern. CiU i PSC, entretant, han estat de sort amb els seus projectes, ja que més enllà del conveni per desenvolupar Ruanes, han concretat la construcció de la segona llar d'infants, finançaran en un any el pavelló del Fornàs, gràcies al pla de Zapatero, i han fet un gir al barri antic, on les sensacions entre polítics i veïns són noves, gens tibants, i les obres estan encarrilades.

Els pactes contra el Logis, en forma

a.p

L'Arboç i Banyeres del Penedès, els dos municipis més afectats pel projecte de la plataforma logística Logis Penedès, han fet efectius aquestes darreres setmanes els relleus en l'alcaldia marcats pel pactes de govern del 2007. En els dos casos, l'aliança entre dues forces unides per l'oposició a aquest polèmic projecte va permetre deixar fora del govern els representants del PSC, partidaris del Logis. El darrer de fer el canvi ha estat l'Arboç, on el convergent Joan Plana va cedir dissabte el càrrec al cap de llista d'ERC, Carles Ribé. Menys habitual és la combinació de sigles a Banyeres del Penedès, on el 30 de maig Josep Maria Abril (ICV) va passar la vara a Núria Figueras (CiU). Els socialistes, que van ser els més votats als dos llocs, continuen a l'oposició.

Nou alcalde a Passanant

n.r

El republicà Albert Bagué (PiBE-AM) és l'alcalde de Passanant en substitució de Ramon Aloy (CiU), que va morir fa gairebé un any. CiU va optar per no presentar cap candidatura i donar suport a Bagué, que ja desenvolupava la tasca d'alcalde en funcions des del desembre anterior per la malaltia d'Aloy.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona