Administracions

JOSEP SERRET

ALCALDE DE FONTANALS DE CERDANYA (CIU)

“No tenim cap llicència donada”

L'alcalde diu que la caiguda de la construcció, un dels actius de la Cerdanya, s'ha notat i molt a les arques municipals

Creu que, si donen a Madrid els Jocs d'estiu, la Cerdanya ho podria tenir cru per obtenir els d'hivern

Josep Serret és militant d'Unió des de fa més de vint anys. Va tornar a ser alcalde a les eleccions passades, després d'un parèntesi de quatre anys. Abans havia ocupat el càrrec durant setze anys, sempre per la federació de Convergència i Unió i, encara més abans, va ser tinent d'alcalde durant un mandat. Ara està jubilat.

Josep Serret és un dels veterans d'Unió Democràtica de Catalunya a la Cerdanya i un dels alcaldes en actiu també més veterans. Per això són especialment rellevants els seus punts de vista, expressats en aquesta entrevista, sobre temes com ara una hipotètica llei pròpia per a la Cerdanya, la possibilitat d'obtenir els Jocs Olímpics d'hivern del 2022 o la caiguda de la construcció. L'alcalde analitza també la situació financera del seu ajuntament.

Al nucli de Queixans, aquest estiu, han tingut problemes amb l'abastament d'aigua potable. Ja hi treballen?

Sí. De fet, estem treballant per renovar la xarxa actual i ampliar-la a tots els nuclis: a part de Queixans, Urtx, Escadarcs, Soriguerola, Estoll, l'Escloper i el Vilar.

En què consisteix el projecte?

En la construcció d'una recollida d'aigües a Queixans i la construcció d'uns dipòsits d'emmagatzematge nous. Això ho executarem en una primera fase. Per a una segona fase, deixarem un projecte similar per a Urtx. Tot i això, potser haurem de dur-lo a terme en més de les dues fases previstes. A hores d'ara, no obstant això, encara hi estem treballant. Estem acabant de decidir si aprofitem la mateixa aigua del nucli de Queixans o fem una nova captació.

En què més estan treballant?

En un centre cívic per a Urtx. El projecte ja el tenim aprovat. En aquest nucli, ja hi tenim un local cobert i ara volem ampliar-lo i, a més, tancar-lo completament.

El seu ajuntament s'ha escapolit de la caiguda de la construcció, que a la comarca de la Cerdanya ha estat especialment sagnant?

No ens n'hem pas escapat i això ho hem notat a les nostres arques, i molt. En aquests moments, no tenim cap llicència d'obres donada per a noves obres. Les que hem concedit únicament són per a rehabilitacions o bé per a l'execució d'obres menors.

I això com es reflecteix en els pressupostos de la corporació?

En una caiguda important. No de la meitat dels ingressos, però quasi.

Quina és la situació econòmica de l'Ajuntament de Fontanals de Cerdanya?

No ens escapem de la situació generalitzada que pateixen tots els ajuntaments, però ens en sortim. Si podem n'agafem tres d'un lloc i quatre d'un altre.

Veu els Jocs Olímpics d'hivern com a revulsiu?

De moment, tot és una idea, hi ha moltes esperances dipositades en aquest projecte, però, si finalment concedeixen els Jocs d'estiu a Madrid, a nosaltres potser no ens donaran els d'hivern. Se'n parla molt, però no hi ha res segur.

Però si s'acaben fent, la Cerdanya en dirà bé?

I tant, perquè això significaria que s'haurien de renovar totes les principals infraestructures, sobretot la xarxa principal de carreteres i la línia del tren de Puigcerdà.

Parlant del tren..., què en pensa de les millores que s'hi han fet?

Ara esperem una renovació del material ferroviari. Tot i les millores fetes a la línia, però, encara triguem entre tres hores i tres hores i mitja a anar de Puigcerdà a Barcelona.

Una llei per a la Cerdanya ho arreglaria tot?

Com a mínim hi hauria una racionalització administrativa. Està aturada, però, al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona