Els dos Premià es fixen ara en Vilassar de Mar per mancomunar el cementiri

El consistori vilassarenc acaba d'aprovar un pla que projecta l'ampliació de l'actual recinte funerari

Des de l'Ajuntament de Vilassar de Mar es va declinar ahir la possibilitat de fer declaracions sobre aquest tema. No obstant això, aquest diari ha pogut saber que l'alcalde vilassarenc, Joaquim Ferrer (CiU), veuria amb bons ulls arribar a un acord amb Premià de Mar. De fet, aquesta possibilitat ha pres tanta volada en les darreres setmanes que l'equip de govern dirigit per Miquel Buch (CiU) ha ja iniciat l'estudi de viabilitat per mancomunar el cementiri amb el seu veí marítim. L'encàrrec d'aquest estudi suposa un canvi de rumb en l'estratègia seguida en els darrers anys a Premià de Mar, on s'apostava per mancomunar l'equipament amb Premià de Dalt. Tot i això, diverses traves urbanístiques han impossibilitat que els dos Premià es posin d'acord i encara ara, quasi 20 anys després de l'inici de les primeres converses, Premià de Dalt no sap on construir el nou cementiri.

El ple de Premià de Mar va aprovar per unanimitat estudiar la possibilitat d'enterrar els morts a Vilassar de Mar. «L'actual cementiri quedarà petit en un termini d'entre un i tres anys i cal buscar una solució per tenir nínxols a prop», comenten fonts del govern premianenc. A més, segons aquestes mateixes fonts, en cas d'arribar a un acord amb Vilassar de Mar, Premià de Mar podria construir un tanatori dins el municipi.

Per la seva banda, Premià de Dalt observa com el projecte amb Premià de Mar perd força i també es planteja noves alternatives. L'alcalde de Premià de Dalt, Joan Baliarda (CiU), comentava aquesta setmana: «En cas d'arribar al col·lapse, també podríem enterrar els difunts de manera temporal a Vilassar de Mar mentre no trobem un solar per al nostre recinte.» Baliarda va explicar que ja ha parlat amb el seu homòleg de Vilassar de Mar per aquesta finalitat. L'ampliació del recinte funerari vilassarenc obriria les portes també a Vilassar de Dalt, que es podria sumar a aquest nou projecte mancomunat.

Densitats diferents

La situació urbanística dels municipis afectats és força diferent. Mentre que Premià de Mar, un cop dissenyat el sector del Torrent Malet, no disposa de sòl on projectar un nou cementiri, Vilassar de Mar, amb molta menys densitat de població i un major esponjament urbanístic, acaba de planificar una ampliació de 2.500 m² de l'actual instal·lació funerària. En els plans inicials de l'Ajuntament de Vilassar, es preveu fer créixer l'actual cementiri en direcció a la finca de Can Vives i aprofitar aquest nou espai per construir-hi un tanatori i ampliar la zona d'aparcament, actualment molt petita. Tot i això, resta per veure si, un cop executat aquest projecte, quedarà prou espai per donar resposta no només a les necessitats pròpies sinó també a les dels municipis veïns. Segons fonts de l'Ajuntament de Vilassar, l'actual cementiri té prou nínxols per assumir la demanda local dels propers deu anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona