Administracions

LLUÍS PUJOL

ALCALDE DE MASARAC

“No podem assumir fer més obres”

L'alcalde es queixa que han deixat el municipi fora del consorci acabat de crear pels municipis veïns

Lluís Pujol destaca que la Generalitat deu 170.000 euros al poble i que és molt per a un municipi petit

Alcalde i viticultor.
Lluís Pujol, de 52 anys, combina la feina d'alcalde amb la de viticultor i alguna altra feina. “Faig una mica de tot”, diu. Aquest any en fa cinc que és alcalde, però a l'ajuntament en feia alguns més que hi era. Diu que dedica un munt d'hores a l'alcaldia: “S'ha d'escoltar molt la gent”, explica l'alcalde.
Està sent molt diferent governar aquest mandat que l'anterior per la situació econòmica?
De moment, vam començar aquest com vam acabar l'anterior, fent els projectes del pla d'obres i serveis que havíem acabar de complir. Hem acabat els carrers i gairebé ja estan pagats, tot i que les subvencions de la Generalitat no arriben. Tenim pagaments endarrerits i no podrem fer el camí d'accés al cementiri i la climatització dels locals de Masarac i Vilarnadal que volíem fer fins que arribin les subvencions. Ens deuen 170.000 euros, que per a un poble petit és molt. No podem assumir fer més obres.
Es podran tirar endavant durant aquest mandat aquestes obres?
Crec que sí que es podran fer en aquest mandat. Intentarem fer-ho per tots els mitjans.
Totes les obres queden aturades?
No, amb uns diners de la Diputació, 19.000 euros, farem un accés a l'entrada de Masarac i s'aprofitarà per fer les voreres més amples. Això sí que ho farem aquest any.
Amb recursos propis deu ser difícil tirar endavant projectes...
Fins ara hem treballat amb recursos propis, no tenim cap deute, no tenim cap crèdit ni devem res a ningú. I això no gaire gent ho pot dir, però el que no podem fer és endeutar-nos. Fins que la situació no sigui clara no farem cap crèdit.
Hi ha alguna obra urgent que veu que no podran fer?
Tenim un poble força sanejat, l'aigua, el gas, la il·luminació dels carrers... ho hem trobat molt bé, i urgent urgent no ens queden gaires coses a fer. No tenim cap urgència. Sempre poden sortir coses, però de moment podem esperar.
Tenen intenció d'entrar al Consorci dels Aspres acabat de crear?
Si ens hi conviden... Potser algú s'ofendrà, però és un projecte que va ser idea d'un regidor de Masarac i ens n'han deixat fora. No ens hi han convidat. No sabem per què. Esperem que algun dia ens ho diguin. Som pobles molt propers però no els ha donat la gana dir-ho. M'ha sorprès, perquè tinc bona relació amb els municipis del voltant.
Estan mancomunant serveis?
Sí, fem reunions periòdiques a Peralada pel poliesportiu, per exemple. Garriguella, Sant Climent, Espolla, Vilabertran i Cabanes estem intentant compartir maquinària, serveis per abaratir costos. Va ser una idea que va sortir de Peralada.
Ja tenen el pla general aprovat?
El vam aprovar a l'Ajuntament i el vam enviar a Urbanisme. El va aprovar, però vam haver de fer un text refós per introduir alguns canvis, i ara sí que puc dir que falta passar la comissió d'Urbanisme de juliol i serà definitivament acabat. Ja està bé cinc anys lluitant pel planejament. Ara sí que si ho aproven ja tindrem el POUM.
Veu bé la planta de biogàs que s'ha projectat?
En aquest tema no hi vam intervenir mai. Com que era terme de Capmany... A mi em semblava un lloc idoni que anava bé per a les granges de Vilarnadal. A ells no els interessava perquè no tenen granges. Per mi, ni molestava Capmany ni Vilarnadal. Jo vaig proposar que si no la volien posar a Capmany, posar-la a Vilarnadal.
Dels aerogeneradors se'n sap res?
Ha quedat parat, no hem sentit a parlar més de molins ni tenim cap projecte ni de microparcs ni dels altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona