Administracions

Pego sol·licita la retirada de l'Avantprojecte de Llei per a la racionalització de l'administració local

Es presenta la proposta en format de moció i aposta per obrir un procés negociador que permeta abordar la reforma de les lleis que regulen el món local que garantisca la seua autonomia

A proposta del PSPV, el plenari de Pego reafirma l'autonomia local i la transcendència del paper que juguen els ajuntaments perquè és l'administració més propera a la ciutadania. La moció presentada aposta per obrir un procés negociador que permeta abordar la reforma de les lleis que regulen el món local que garantisca la seua autonomia.

En el darrer plenari ordinari del mes de març de l'Ajuntament de Pego el PSPV va presentar una moció en què es demana una nova regulació del Govern i l'Administració local després d'haver-se presentat l'avantprojecte de Llei per a la racionalització i sostenibilitat de l'administració local.

El document afirma que amb aquesta reforma, milers d'alcaldes i regidors que han estat elegits pels ciutadans a les urnes per governar en els seus pobles i ciutats, ja no seran els responsables a l'hora de prendre les decisions i gestionar els serveis que haurien de donar des dels seus ajuntaments.

Assegura el text que la proposta del Govern d'intervindre i buidar de competències a una gran majoria de les entitats locals, posa en perill i fa més fràgil la democràcia. Acusa el Govern central d'ignorar els serveis públics al presentar este avantprojecte de Llei ja que, assegura el text, els serveis públics “no es poden valorar exclusivament per criteris econòmics sinó també s'han d'avaluar, amb caràcter prioritari, pel benefici social que comporten als seus usuaris, els ciutadans”.

La moció defensa que “el govern local als xicotets municipis ha resultat una eficaç forma de facilitar l'exercici dels drets dels veïns, l'accés en condicions d'igualtat a prestacions i serveis, no important el lloc on visquen, combatent amb això la despoblació i el desarrelament en el medi rural i promovent un desenvolupament rural sostenible”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.