Administracions

administració

L'Ajuntament de Sant Hilari i Font Vella negocien un nou conveni econòmic

El 2012, l'empresa va fer una aportació a les arques municipals de 217.000 euros, en compliment d'un acord que es va signar el 2003 i que caduca ara

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm i l'empresa Font Vella començaran a negociar un nou conveni econòmic de suport de l'empresa al municipi, ja que el vell, que es va signar el 2003 i tenia una vigència de deu anys, caduca aquest any.

La col·laboració institucional que es recollia en el conveni establia una compensació de 90.000 euros el 2003, però s'anava incrementant any rere any. El 2004 va pujar a 120.000 euros, després van ser 150.000, 180.000 el següent any i a partir de llavors s'incrementava segons l'IPC, fins que el 2012 va arribar als 217.000 euros, que l'Ajuntament destinava a les partides que creia necessàries, segons va explicar l'alcalde de Sant Hilari, Albert Santaugini (CiU). El conveni es va signar en l'època que Robert Fauria va ser alcalde del municipi per primer cop, però, de fet, la col·laboració econòmica de l'empresa amb el municipi ja venia de lluny. Segons explica el responsable d'Hisenda i exalcalde, Joan Garriga (ERC), abans del 2003 les col·laboracions havien estat en certa manera “espontànies”, responent a necessitats puntuals del municipi, fins que es va creure convenient formalitzar el pacte en un conveni.

Santaugini va explicar que fa un mes que s'han tornat a reprendre les negociacions i que la demanda continuarà fent-se igualment, però l'Ajuntament és conscient que l'empresa no està en la mateixa situació que el 2003. De fet, com va exposar en el ple de dijous, Font Vella ha vist reduït el seu benefici net un 68% a causa de la crisi, fet que probablement influirà a l'hora de negociar un nou conveni. L'acord entre l'Ajuntament i l'empresa es va establir fa temps per compensar que Font Vella, de fet, utilitza els recursos naturals de Sant Hilari Sacalm. El consistori mirarà de mantenir les mateixes condicions, però com que la situació de l'empresa no és la mateixa, serà flexible.

El 2010, quan al conveni ja li quedava poc temps i amb ERC i PIG al govern, les tres forces polítiques del consistori (CiU era a l'oposició) van mantenir una reunió amb la direcció de Font Vella, en què l'empresa hauria manifestat la seva preferència per col·laborar amb el municipi a través d'una fundació, però els grups, segons va explicar Joan Ramon Veciana (PIG), no ho van veure clar i des de llavors no hi ha hagut cap més reunió.

LA XIFRA

217.000
euros
és la quantitat que Font Vella va donar a l'Ajuntament el 2012, però les aportacions van començar el 2003.

LA DATA

2003
L'Ajuntament
i Font Vella van signar el conveni econòmic, que ara s'ha de renovar.

Suport del PIG en la negociació

Joan Ramon Veciana, portaveu del PIG, va explicar que en l'època del tripartit es volia fins i tot fer pagar un cànon per cada litre d'aigua que es treu, però no es va aplicar. De tota manera, les envasadores són conscients, explica, que estan aprofitant els recursos naturals del poble i, com a contrapartida, consideren natural donar alguna cosa al municipi. El regidor es va oferir en el darrer ple a fer front comú amb l'equip de govern per negociar un bon conveni, fet que Santaugini va agrair. “Fins ara ha anat molt bé i esperem que duri”, va dir Veciana. En el mateix sentit es va pronunciar Garriga, tot i que opina que la negociació l'ha de portar l'alcalde, i ell ofereix en tot cas el seu suport. Font Vella és l'empresa que genera més llocs de treball al municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona