Administracions

Sant Antoni de Benaixeve deu mig milió d'euros a Paterna

Compromís demana a l'alcalde Lorenzo Agustí que siga rigorós en fer el cobrament de les institucions deutores per alleugerir la pressió fiscal al poble

Després de les reiterades pujades d'impostos que Lorenzo Agustí té acostumada la població, en conceptes com l'IBI i al rebut de l'aigua, ara s'ha descobert que els principals deutors de l'Ajuntament no són els veïns i veïnes de Paterna.

La Generalitat deu al consistori prop d'un milió d'euros en concepte d'IBI, fets denunciats recentment per Compromís. Hui s'ha sabut que un altra administració governada pel Partido Popular, l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, déu a l'Ajuntament més de 500.000 euros en impostos derivats de la gestió de les aigües residuals i l'EDAR de Paterna-Font del Gerro.

Des de l'any 2003 totes les activitats comercials i industrials de Paterna abonen a l'Ajuntament l'antiga taxa de vessament d'aigües residuals, actualment inclosa a la tarifa mediambiental. L'ordenança reguladora de la taxa dona el mateix tractament a les aigües residuals provinents d'altres termes municipals, com ara el de Sant Antoni de Benaixeve, que són usuaris del clavegueram municipal de l'Ajuntament de Paterna i que per tant han de pagar la taxa com fan totes les activitats afectades per l'ordenança.

Segons s'ha pogut comprovar, l'ajuntament veí va realitzar l'ultim pagament al 2006, just abans de l'entrada al govern municipal de Lorenzo Agustí. Des que governa el PP a Paterna, no s'ha rebut ni un euro de Sant Antoni de Benaixeve per aquest concepte.

Ara mateix hi ha un deute acumulat amb una passivitat sorprenent de l'equip de govern, al contrari de com actua amb la ciutadania, per a la que no hi ha pietat.

Segons el síndic portaveu de Compromís a l'Ajuntament de Paterna, en cas que les quantitats foren normalitzades i saldades, “són diners que ens vindrien molt bé per a millorar la gestió de les aigües residuals, i així rebaixar el canon de vessament que també paguem a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer des de les arques municipals. Si tinguerem més diners per millorar la gestió dels vessaments a la EDAR, conseguiriem rebaixar el canon a la CHX i per tant lliberariem recursos econòmics per a mantindre altres serveis municipals, en perill pels retalls del PP”

Per això des de Compromís exigeixen a l'alcalde que inste l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve a pagar tot el deute pendent, més de 500.000 euros, que té amb Paterna en concepte de taxa i canon de vessament. En cas de no pagar el deute pendent, el grup denunciant vol que Lorenzo Agustí emprenga les accions legals pertinents per cobrar-ho. Són deutes que al remat, es compensen amb la butxaca de la resta de la ciutadania, qui realment sustenta els ingressos de l'Ajuntament. Són diners que podrien estalviar alguns dels retalls en serveis als que ens te sotmesos el PP”, conclou el regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona