L'Ajuntament de Ribes de Freser impulsa la recuperació de la Mancomunitat de la Vall de Ribes

Creada durant la dècada del 1970, està inoperant des del 1996

Ribes de Freser, Campelles, Planoles, Toses, Queralbs i Pardines (on viuen uns tres mil habitants, l'onze per cent de tot el Ripollès) formarien la nova mancomunitat, atiats pel primer municipi. El seu alcalde, Marc Prat (CiU), hi aposta decididament perquè és del parer que «a la vall hi fa falta un instrument de representació comuna dels sis pobles que permeti coordinar serveis i projectes i afrontar amb més força els reptes». Alhora –hi afegeix Prat–, ha de ser un fòrum de debat. La gestió de l'escorxador, la deixalleria, la residència d'avis i la futura llar d'infants, així com el transport escolar i la retirada de la neu són feines que hauria de fer la institució perquè depassen l'àmbit estrictament local. En el cas del turisme, coordinaria les iniciatives de cada poble i reforçaria la marca Vall de Ribes com a destí.

S'endevina, però, que el més transcendent del projecte és el paper de fòrum de debat i de presa de decisions, així com el rol de representant de tots quan es plantegin qüestions urbanístiques i d'infraestructures. La construcció del túnel de Toses i la variant de Ribes en serien exemples. Per descomptat, la mancomunitat serviria també de plataforma per aspirar als nombrosos ajuts econòmics provinents de diverses administracions, reservats a projectes supramunicipals. «El que cal evitar sobretot és que es polititzi», recalca Prat.

La Mancomunitat de la Vall de Ribes es va crear durant la dècada del 1970. El 1996, en època de l'alcalde Pere Vigo (ERC), Ribes en va sortir. Com que hi aportava la meitat del pressupost, la institució va quedar inoperant, encara que formalment sempre ha existit.

ELS MUNICIPIS

Ribes de Freser
2.060 habitants
42 km² de terme municipal
Planoles
319 habitants
18 km²
Queralbs
201 habitants
94 km²
Pardines
154 habitants
31 km²
Toses
153 habitants
58 km²
Campelles
127 habitants
32 km²


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona